maandag 3 juli 2017

OEFENCAMPAGNE MU20 ORANGE LIONS 2017 / EK MU20 B-DIVISIE: 'Orange Lions MU20 derde bij internationaal toernooi in Roseto & Laatste Oefeninterlands Nederland vs. België op 4 & 5 Juli, te Amsterdam'

Het Europees Kampioenschap voor MU20-B-Divisie-landen -doorgaans mijn eerste Zomer-basketball-prioriteit- komt alweer met rasse schreden dichterbij. De U20-Mannen hebben hun voornaamste wedstrijdenserie in de voorbereiding -op een Internationaal Toernooi in Italië- alweer achter de rug.

Er volgt nog een tweetal Oefen-interlands tegen België:

Orange Lions MU20 vs. België, Calandhal, Amsterdam,  4 Juli, 19h

Orange Lions MU20 vs. België, Calandhal, Amsterdam,  5 Juli, 19h

Het volgende verslag van het voorbereidingstoernooi in Roseto, Italië is overgenomen van de NBB-site; het origineel lees je   ---  Hier  ---, en nog veel meer over de MU20   ---  Hier  ---, en over Oranje Basketball deze zomer   ---  Hier  ---

Orange Lions MU20 derde bij internationaal toernooi in Roseto

27 juni 2017 14:59:49
De Orange Lions MU20 zijn afgelopen weekeinde derde geworden bij een oefentoernooi in het Italiaanse Roseto degli Abruzzi. Nederland is begonnen aan de voorbereiding op het Europees Kampionschap in de B-divisie, dat van 15 t/m 23 juli in het Roemeense Oradea wordt gehouden. Aan het toernoo in Roseto deden ook de U20-selecties van Italië, Tsjechië en Hongarije mee.
De selectie van hoofdcoach Ferry Steenmetz opende het toernooi tegen thuisland Italië. Al vroeg in de wedstrijd bleek Italië, dat uitkomt in de A-divisie, een maatje te groot voor de Lions. In het tweede kwart vocht Nederland sterk terug, wat een kwartstand van 17-17 tot opleverde. Ondanks de solide verdediging van Oranje was Italië de overige drie kwarten van de wedstrijd beter en won het de eerste wedstrijd van het toernooi met duidelijke cijfers: 70-37.
De volgende dag stond met Tsjechië het volgende A-land op het programma. Deze tweede wedstrijd werd aan de Nederlandse kant wederom gekenmerkt door een goede half court-verdediging. Ook aanvallend begon de ploeg van coach Steenmetz zijn draai te vinden en de Lions lieten bij vlagen oogstrelend basketball zien. De Tsjechen waren echter beter in de omschakeling en namen door effectief breaks te lopen toch een kleine voorsprong, die gedurende de hele wedstrijd schommelde tussen de vijf en tien punten. Bij het ingaan van het derde kwart keken de Nederlandse mannen tegen een achterstand van 50-57 aan. Het vierde kwart was misschien wel Nederlands sterkste deel van de wedstrijd (20-18), maar desondanks slaagde het team er in de laatste minuten niet in om het gat te dichten. Met een eindstand van 70-75 kon Nederland echter met opgeheven hoofd het veld verlaten en vooruitkijken naar de derde en laatste wedstrijd tegen Hongarije.
De Hongaren, die hun eerste wedstrijd met ruime cijfers hadden verloren van Tsjechië maar het verschil tegen Italië op slechts elf punten had weten te houden, begonnen met veel overtuiging aan de wedstrijd. Het eerste kwart eindigde in een teleurstellende 23-11 achterstand voor Nederland. In de daaropvolgende tien minuten klauwden de Orange Lions zich terug in de wedstrijd en hoewel het goede gevoel van de vorige dag ver te zoeken was, bedroeg de achterstand bij rust nog maar zes punten: 35-29. Nederland kwam goed de kleedkamer uit en maakte een betere indruk dan in de eerste helft. Zodoende stond er 44-44 op het scorebord na het derde kwart. De Hongaren gaven echter niet op en in het laatste deel van de wedstrijd namen de teams om beurten de leiding, wat leidde tot een zenuwslopend schouwspel. De ploeg van coach Steenmetz bleek het beste bestand tegen de spanning. Met een 60-58 voorsprong ging Nederland de laatste seconden in. Nadat een goed verdedigde Hongaarse driepunter in de buzzer via het bord, de ring en nog een keer het bord mis ging, was de winst binnen voor onze Orange Lions.
De selectie van de Orange Lions MU20 bestond voor dit oefentoernooi uit Nino Gorissen, Mack Bruining, Marijn Ververs, Coen Stolk, Jaouad Darib, Irfan Ramovic, Elay Wirjo, Amer Banda, Emmanuel Nzekwesi, Kevin Schutten, Terrence Bieshaar en Asante Landbrug.