zondag 2 juli 2017

JOEY LIEM / KORT INTERVIEW OVER ZIJN SEIZOEN 2016-2017

2016-2017 Cuesta College, met Joey Liem, ik neem aan uiterst links Rusty Blair...
In de zomer van 2016 was Joey Liem een van de spelers van de MU20 Orange Lions, in Chalkida, Griekenland. Liem is nog maar kort twintig jaar oud, maar heeft al zoveel 'stations' aangedaan tijdens zijn nog jonge basketball-carrière, dat je hem bijna een 'Journey-Man' kan noemen. Die benaming wordt soms in een negatieve connotatie gebruikt, maar zo gebruik ik hem hier zeker niet; meer in de betekenis van iemand die het avontuur niet schuwt, en mogelijkheden die op zijn pad komen met beide handen aangrijpt.

Liem was vorig jaar een starter in de Orange Lions MU20, speelde ook voor de Nationale MU18 en MU16, komt uit de Bossche Basketbaallregio, en maakte tussenstops bij Cabreton University in Canada, twee jaar CBA Gran Canaria en het laatste seizoen bij Cuesta College, California, waar hij in coach Rusty Blair -die lang in Nederland speelde en coachte bij Weert- een bekende uit basketballend Zuid-Nederland trof.

Het bericht over zijn 'signing': 'joey-liem-via-juco-coach-rusty-blair'

Ik vroeg hem, als vervolg op het profiel dat Jan Lievaart en ik vorige zomer over hem maakten:

Kan je kort je belevenissen afgelopen seizoen voor de lezers in Nederland opschrijven;  je ups&downs, wat je doel was, en of je het gehaald hebt. Waren er memorabele wedstrijden? Ben je tevreden bent met de stap die je nu hebt kunnen maken? En wat is je nieuwe doel nu?

Joey antwoordde met dit verhaal:

Na mijn eerste jaar in Canada heb ik afgelopen seizoen bij Cuesta College in California gespeeld. Een goede, atletische  competitie, met weer een heel andere speelstijl dan in Canada en in Europa. Snelle, fysieke, en atletische spelers -zeker op mijn posities(PG, OG en SF)- dat was, zeker in het begin, wel even aanpassen.

Gelukkig heb ik vervolgens wel een interessante, leuke competitie gehad, waarin ik redelijk veel heb kunnen spelen, en goede wedstrijden met (ook) mindere heb afgewisseld. Gaandeweg het seizoen heb ik steeds een dominantere rol in het team gekregen. Hoogtepunt was een 'double-OT-must-win' wedstrijd tegen Santa Barbara College, waarin ik een cruciale rol had 'down the stretch'.

Het dieptepunt was vervolgens het net missen van de 'Championship Games' door cruciale verlieswedstrijden tegen Venture en Oxnard college.

Met de ervaringen van afgelopen seizoen heb ik er het volste vertrouwen in dat ik in de GLVC Conference -waarin Quincy University speelt- een belangrijke rol in het team kan veroveren in mijn Junior en Senior jaar.

Ik kijk er naar uit om juist in de komende twee jaren me verder te ontwikkelen tot een dominante, spelbepalende Comboguard. Daarnaast wil ik natuurlijk deze periode afsluiten met een BBA-degree.

Heb er ontzettend veel zin in en hoop binnen enkele weken te vertrekken!

Joey Liem (Facebook: 'facebook.com/joey.liem.7')


Geen opmerkingen:

Een reactie posten