SHARTIE AART DEKKER
Er moet een hoop veranderen in deze wereld...
maar waarom stemmen 'we' dan niet anders?
Zomaar twee berichtjes op de 'Klein Bier-pagina' van NRC Economie op 5 december 2020. Maar ze zeggen niet alleen veel over hoe de wereld van vandaag de dag wordt geterroriseerd door de 'Coöperate Criminals' van het Grootkapitaal en hoe weinig het overgrote deel van de Wereldbevolking - zelfs de Burgers van het Rijke Westen, laat staan die in de Armere Landen - daar tegenover kan zetten, maar ook over de rol van de politici die door diezelfde burgers zijn gekozen.
Het zegt ook iets over een groot verschil tussen de USA en de EU; in Amerika kan die burger uiteindelijk na een lange juridische strijd nog wel eens iets van genoegdoening krijgen van een grote multinational als die het te bont maakt met het manipulatief uit de zak kloppen van teveel geld van die burger, mits deze zich verenigt. Dat bewijst het bovenstaande stukje over Apple. Waarom krijgen wij in Europa die mogelijkheid niet? Er zijn meer voorbeelden, zoals de Sjoemeldiesels van VW; in de USA kregen kopers van die auto's aardig compensatie, in Europa niet of nauwelijks...vind ik frustrerend, want ik rij er ook eentje in het rond...
Datzelfde kleine berichtje triggert bij mij nog een frustratie: want Microsoft en de PC-industrie voeren natuurlijk al sinds jaar en dag hetzelfde trucje uit, zonder dat er ooit wat verandert...
Het onderstaande berichtje stipt een zo mogelijk nog grotere Misstand aan; dat de mannen die de wereldeconomie domineren nauwelijks nog belasting betalen...wanneer gaan wij eindelijk eens zo stemmen dat er eindelijk weer eens eerlijk belas, nting betaald gaat worden?
In maart 2021, dan 'mogen' we in Nederland weer naar de stembus. De peilingen geven Mark 'Flutte' Rutte - een overduidelijke slippendrager van de multinationals (Remember 'Dividendbelasting' en het feit dat bleek dat Shell die met medeweten van de Belastingdienst en Rutte al sinds jaar en dag niet betaalt) - een gigantische voorsprong... We hebben nog een dag of 100 om dat te veranderen, anders zitten we we voor vier jaar aan hem vast en verandert er dus nooit wat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten