vrijdag 31 maart 2017

TRUMP & OPPOSITIE / CLINTON / VK: 'Als zelfs Hillary het tijd vindt om mee te strijden tegen Trump...het Einde van Trump Komt Dichterbij..!

Veel smadelijker dan de nederlaag van de Amerikaanse Democratische Partij, en Hillary Clinton in het bijzonder, in November 2016 is slecht denkbaar. Trump is echter een meester in het organiseren van zijn eigen oppositie, en dat gaat hem de kop kosten..! En als dan zelfs 'Hill' uit de wildernis terug komt om mee te strijden...nou dan zijn de rapen echt wel gaar... Maar of het zal helpen om Trump zo snel mogelijk weg te krijgen, nou ja...dat is een ander verhaal...

In ieder geval gaat het onderstaande verhaal van de Volkskrant daar wel over:


Strijdbare Clinton is boswandelingen beu en haalt uit naar Trump

Hardere kritiek Democrate op president

Hillary Clinton heeft het gehad met boswandelingen. Zo'n vijf maanden nadat ze zich thuis terugtrok na haar nederlaag en vooral nog het nieuws haalde met wandeltochtjes in Chappaqua, heeft Clinton voor het eerst Donald Trump flink bekritiseerd. Zonder hem te noemen. Haar nieuwe motto? 'Bied verzet, dring aan, stop niet en moedig aan'. Clinton: 'Ik ben blij weer uit de bossen te zijn.'



De opvallend strijdbare Democrate, die bij de verkiezingen bijna drie miljoen meer stemmen kreeg dan Trump, liet op opvallende wijze van zich horen tijdens een vrouwenbijeenkomst in San Francisco. 

Ook morgen zal ze haar licht laten schijnen op de 'gure' politieke wind die nu door de VS waait; dan tijdens een geplande toespraak nabij het Witte Huis. En dan is ze ook nog opvallend actief op Twitter. Daar roert de oud-minister zich nu elke dag om de bijna 66 miljoen kiezers die op haar hebben gestemd, te laten weten hoe ze werkelijk over de regering-Trump denkt.

'Dit zijn meer dan cijfers', twitterde Clinton woensdag over de klimaatverandering, nadat Trump het progressieve klimaatbeleid van Obama met één pennestreek had geschrapt. 'Amerikaanse levens staan op het spel omdat deze regering de wetenschap negeert.' Haar timing is niet toevallig: juist nu de president zijn wonden likt na de mislukte aanval op Obamacare en de twijfel toeneemt of Trump wel iets gedaan kan krijgen in Washington, begint Clinton zich te roeren. 

Die meer zelfverzekerde houding is ook merkbaar aanwezig bij de Democraten in het Congres. In het bijzonder in de Senaat, waar ze de benoeming van rechter Neil Gorsuch tot woede van Trump en de Republikeinen blijven vertragen.

'Rampzalig'

Met beide toespraken en haar plotselinge Twitter-activiteit breekt Clinton met de 'bezinningsperiode' die ze na haar onverwachte verlies in november had ingelast. Terwijl Trump dag na dag het nieuws haalde met omstreden uitspraken, benoemingen en de Rusland-rel, koos Clinton er bewust voor te zwijgen. 

Tijdens Trumps inauguratie haalde ze even weer het nieuws toen ze met haar man de beëdiging gade sloeg. Daarna trok Clinton zich weer terug in het noorden van New York, ver weg van de hectiek in Washington. Ook beperkte ze haar toespraken tot een minimum. Slechts af en toe liet ze op Twitter weten wat ze van Trumps besluiten vond, zoals het omstreden inreisverbod. 

Maar ze deed het sporadisch en in bedekte termen. Na een nederlaag in een presidentsverkiezing is het in Amerika immers niet gebruikelijk dat de verliezer de nieuwgekozen president hard onderuit haalt in zijn wittebroodsweken.   

In San Francisco had Clinton daar duidelijk maling aan. Trumps alternatief voor Obamacare, dat zo jammerlijk sneuvelde in het Congres? 'Een rampzalige wet', oordeelde ze. 'Toen deze rampzalige wet mislukte, was dat een overwinning voor alle Amerikanen', vond de Democrate. 'We moeten strijden tegen slecht beleid dat de bevolking treft en ons land in de verkeerde richting duwt.'

'Slachting'

Clinton haalde ook Trumps inauguratietoespraak aan waarin hij de staat van het land een 'Amerikaanse slachting' noemde. 'Waar sommigen een inktzwart beeld zien van een slachting, zie ik licht dat schijnt op mogelijkheden en creativiteit. Verzet je tegen acties die tegen onze Amerikaanse waarden ingaan. Dring erop aan dat mensen op de eerste plaats moeten staan. Hou vol en win anderen voor je door je kandidaat te stellen voor een functie of door een bedrijf te beginnen.'

Clinton greep ook een incident rond Trumps woordvoerder Sean Spicer aan voor een reactie. Volgens haar is het voorval symptomatisch voor hoe bot de regering-Trump te werk gaat, in het bijzonder als het gaat om vrouwen en minderheden. Spicer kreeg het dinsdag op zijn dagelijkse persconferentie aan de stok met de zwarte radio-journaliste April Ryan. Het lichaamsgedrag van Ryan, die een vraag had gesteld over het imago van de regering-Trump, beviel de woordvoerder totaal niet. 'Sorry, alsjeblieft, stop opnieuw met het schudden van je hoofd', zei een duidelijk geïrriteerde Spicer, alsof hij een schoolkind tot de orde riep. 

Clinton verbond het voorval met een incident deze week in het veelbekeken programma van Fox News-presentator Bill O'Reilly, een steunpilaar van Trump. O'Reilly haalde het zwarte Democratische Congreslid Maxine Waters onderuit door te zeggen dat haar kapsel leek op 'een pruik van James Brown'. Clinton vond dat de presentator Waters 'had bespot door een racistische grap te maken over haar kapsel'.

Neerbuigend

Clinton: 'Ryan deed haar werk, maar werd neerbuigend behandeld en afgekapt omdat ze een vraag stelde. Teveel vrouwen, vooral zwarte vrouwen, hebben hier al hun hele leven ervaring mee en proberen er waardig mee om te gaan. Maar waarom zouden we dit moeten doen?' Journaliste Ryan reageerde aangedaan op Clintons woorden. 'Zeg waar het op staat!!! Hillary', tweette ze. 

De vraag is hoe ver Clinton zal gaan met haar kritiek op Trump. De verleiding voor haar om zich te roeren en harder op te stellen, wordt met de dag groter. Zeker als Trump zijn plannen steeds ziet stranden in het Congres. De Democratische Partij heeft ook geen duidelijke leider sinds het verkiezingsdebacle in november. 

Trump op zijn beurt kon het deze dagen weer niet laten om de Clintons aan te vallen. De Inlichtingen-commissie van het Huis van Afgevaardigden moet niet zijn banden met Rusland onderzoeken, twitterde hij dinsdag boos, maar die van Hillary en Bill met Moskou. Trump claimde dat Russisch geld gevloeid zou zijn naar oud-president Bill Clinton toen hij peperdure lezingen gaf na zijn presidentschap. Ook beweerde hij dat Hillary in het verleden Rusland vaak geprezen heeft. Hij kwam niet met voorbeelden. 'Het Trump-Rusland-verhaal is onzin!', aldus de president.

Lees hier meer over Hillary Clinton

Clinton: sterke, idealistische en ambitieuze vrouw 

Profiel Hillary Clinton: ze streefde met succes naar macht, naar rijkdom en naar een betere wereld. Maar toen die ambities in de strijd om het Witte Huis door elkaar gingen lopen, werd Hillary Clinton kwetsbaar.   

Hillary Clinton schrijft boek over presidentsverkiezing 

Hillary Clinton gaat een boek schrijven waarin ze onder meer uitwijdt over haar campagne voor de presidentsverkiezingen van 2016, waarbij ze uiteindelijk het onderspit moest delven tegen Donald Trump. Dat meldt haar uitgever Simon & Schuster woensdag. Het boek met essays, dat in de tweede helft van het jaar zal uitkomen, wordt Clintons zesde boek. 

Clinton wilde na nederlaag 'op de bank kruipen en huis niet verlaten' 

Hillary Clinton heeft woensdagavond (lokale tijd) een toespraak gegeven op een benefietgala in Washington D.C. Ze werd daar geëerd voor haar inzet voor kinderen door de stichting Children's Defense Fund. 'Het is niet makkelijk voor me om hier te zijn', aldus Clinton, die de presidentsverkiezingen verloor van Donald J. Trump. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten