vrijdag 10 november 2017

AANRADER! / ORANGE ANGELS - OEKRAINE, SHZ AMSTERDAM, ZATERDAG 11 NOV SHZ / EERSTE QUALIFIERS VOOR EUROBASKET 2019

Voor de Mannen begint de volgende Qualifiers -voor het WK in China in 2019- op de 24e november met een Thuiswedstrijd tegen Kroatië, in Almere. Maar eerst is het de beurt aan de Orange Angels; zij starten de Qualifiers-serie voor Fiba EuroBasket Women 2019 morgen:

-zaterdag 11 november 2017- tegen de Oekraine; SportHallen Zuid, Amsterdam, 20:00h -

Deze Ronde van de Qualifiers worden gespeeld in Acht Groepen van vier landen elk.
Nederland(Niet Gerankt(NR) op de Fiba Wereldranglijst omdat het al lang niet heeft meegedaan aan een EK) speelt in Goep-F, en treft daarin Oekraine(39e), Spanje(2e) en Bulgarije(NR). Die status van 'NR' zegt lang niet alles; Europa is namelijk veruit het sterkste continent binnen Fiba, en won afgelopen zomer bijvoorbeeld een oefenwedstrijd tegen Senegal(17e), en deed het dit jaar helemaal niet slecht in de vorige cyclus tegen wereldtopper Frankrijk(3e). Maar uiteindelijk word je natuurlijk afgerekend op resultaten, en het Orange Angels Project is op het niveau van Nationale Teams smachtend naar succes en het maken van 'de volgende stap'!

Op de NBB-Site een artikel met het verhaal van de Oefenwedstrijd van de Orange Angels (tegen de Mannen U20 van Apollo), en andere informatie.

Er zijn nog kaarten te koop, en ze zijn niet duur!   ---  Hier  ---


Bas Hendriks besteedde op 'Hoopsjunk' aandacht aan het tot stand komen van de Orange Angels Selectie voor het Eerste Window in November 2017:

- 'Hoopsjunk.wordpress.com/2017/10/31/elf-namen-voor-eerste-window/'

Elf namen dus in de selectie voor de interlands van volgende week tegen Oekraïne en Spanje. Maar wie wordt nou de nummer twaalf??

- 'Hoopsjunk.wordpress.com/2017/11/02/raadgevend-referendum-voor-de-bondscoach/

De eerste twaalf -dus in principe het team dat zaterdag zal spelen- zijn inmiddels bekend:
---  Hier  ---

Nov 9
Een kijkje achter de schermen bij de Orange Angels 🏀, die zich voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen 🇺🇦. 📹

1:42Ik ben niet degene die het meeste wetenschap heeft van het Oranje Vrouwen Basketball-team is, dus daar nu meer over zeggen laat ik graag over aan de insiders, maar ik vind het bij Internationaal Basketball altijd nuttig en leuk om wat over de tegenstander te melden. Het geval wil dat ik via een bevriende Oekraïnse wat informatie over de tegenstander van morgen heb gekregen. Die vind je hieronder.

OEKRAÏNE:

De bij Fiba aangemelde speelsters waarvan er dus 12 in Amsterdam zullen aantreden:   ---  Hier  ---

In 1996 deed het land voor het laatst mee aan de Olympische Spelen, en sindsdien zeven keer aan EuroBasket waarbij het van 1997 tot en met 2003 steeds de Halve Finale haalde, iets wat daarna nooit meer lukte. Maar het land is dus in het Vrouwenbasketball een land wat ertoe doet, dus een stevige uitdaging voor Oranje.

Een Interview(Engels, 7 min) met Coach Goran Boskovic: 

Open training van het nationale team van Oekraïne in optimistische sfeerOp 8 november vond een open trainingssessie plaats voor het nationale nationale team voor vrouwen van Oekraïne, dat zich voorbereidt op de eerste twee wedstrijden van de voorronde van het Europees Kampioenschap-2019. Al de 14 meisjes die de nieuwe hoofdcoach Goran Boškovic uitgenodigd had, kwamen bij het AIT opdagen en trainden in een positieve stemming voor weer een nieuwe fase in de geschiedenis van het nationale team.

Als laatste arriveerde D'Andrea Moss -net uit het vliegtuig, en tegelijk met de journalisten- in het trainingskamp. Naast Moss selecteerde Boškovic de oude getrouwen als Elena Samburskaya, Katerina Rymarenko, maar ook nieuwe gezichten zoals Kristina Carp en Olga Krajevska. Alina Yagupova blijf zonder twijfel de aanvoerder van het team. Boškovic complimenteert haar al met journalisten: zij zeggen, wie Jordanië als lid zal verlaten. De trainer bekijkt nieuwe combinaties en nieuwe rotaties. Na een korte ontmoeting op de MTA(een Nationaal Trainingscentrum, AD) moet Goran Boškovic de 12 spelers selecteren die de Qualifiers in november zullen spelen.In de Qualifiers voor het Europees Kampioenschap 2019 begint Oekraïne op 11 november tegen de vertegenwoordigers van 'het Tulpenland' -Nederland- uit in Amsterdam. En snel daarna -op 15 november thuis in het Kiev Palace of Sports- spelen 'de Meiden van Geel en Blauw" tegen Bulgarije.


Quotes:

Goran Boškovic, hoofdcoach van het nationale nationale vrouwen team van Oekraïne:“We hebben vijf trainingssessies gehad en probeerden de meiden onze filosofie van het spel bij te brengen; - attent, hard verdedigen, en agressief in de aanval. En vooral - een winnaarsmentaliteit. Ik span best dat dit niet op één dag lukt, maar we zullen proberen in een korte tijd veel progressie te maken.”

Alina Yagupova, kapitein van het Oekraïense nationale team:“De coach weet wat hij wil en wij moeten dat goed uitvoeren. Als wij dat niet doen, wordt hij een beetje nerveus (glimlacht - red.). De spelletjes zijn allemaal nieuw. Alles is anders dan wat we vroeger deden, maar de ervaring blijft natuurlijk. En je kunt voelen, dat alle meiden zeer gemotiveerd zijn om te slagen in deze nieuwe uitdaging voor het nationale team van Oekraïne.”

D'Andrea Moss, speler van het nationale team van Oekraïne:“Op het Europese kampioenschap hadden we een diep gevoelde teamgeest. Ik geloof dat we beter kunnen spelen en deze keer hebben we geen excuses. Ik wil het team echt helpen en daarmee opnieuw weer de smaak van overwinningen te pakken krijgen. Ik besloot voor mezelf dat ik het team meer moet geven dan alleen maar zelf goed spelen.”

Valery Berezhinska, speler van het nationale team van Oekraïne:“Ik ben ervan overtuigd: de veranderingen die hebben plaatsgevonden in ons voordeel zijn. De training is dynamischer geworden, ik vind deze stijl leuk. Alle meiden zullen in het kwalificatietoernooi goed beginnen, er is niets meer over van het negatieve gevoel. Dat zal ons zeker helpen.”

Een zeer fraaie Promoclip voor Oekraine's eerste Thuiswedstrijd:***
Voor mensen die zich graag breed oriënteren op het Europese Vrouwenbasketball, waarbij Fiba.com zelfs rept van een 'Killer Saturday' omdat 32 landen -waaronder alle Toppers- morgen in actie komen --- Hier --- een reeks artikelen op Fiba.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten