donderdag 24 januari 2019

AANRADER! Veiling schoenen overleden Ex-International Paul Vrind voor een Bijzonder Doel / ACTIE GOED DOEL /

Paul en Evelien Vrind op hun bruiloft in 1998

Veiling schoenen overleden Ex-International Paul Vrind voor een bijzonder doel


Komende zomer is het alweer tien jaar geleden dat de basketballwereld werd opgeschrikt met het bericht dat Paul Vrind -op dat moment 40 jaar oud, en nog steeds op niveau actief als basketballer- bij het joggen met zijn vrouw Evelien aan een hartstilstand was overleden.

Paul kwam uit Den Haag, begon ooit met Basketball bij HBV The Jumpers, en was een alom geliefde speler en persoon, een Ex-international met 65 interlands op zijn naam. En als koppel met Evelien waren ze ook nog eens bijzonder; een erg goede match. Hij speelde College bij Villanova -en begon daar toen die Universiteit toen die Regerend Kampioen van de NCAA was- speelde in Nederland o.a. bij clubs als Amsterdam, Donar Groningen en Den Bosch en ook voor diverse clubs in meerdere landen in Europa, waarvan een aantal in België, waar hij 'in het harnas' stierf... Wat mij betreft was Paul Vrind een Echte Topper in het Nederlandse Basketball(TiNBB).

Anderen over Paul Vrind:

Coach Jan Willem Jansen: 

Quote: “Aan Paul heb ik als basketballer en als persoon de warmste herinneringen. Hij genoot als speler van begin af aan mijn bewondering, maar meer nog deed hij dit als mens!”


Hartelijke groet Jan Willem

**

Mede-speler en Ex-International Mario Bennes

Quote: “Paul was een bijzonder mens op het veld en buiten het veld. Zijn lach deed je lachen."


Groet, Mario

**

Mede-speler en Ex-International Milko Lievertz

Quote: “Paul word nog steeds gemist 10 jaar na dato. Wij zijn samen gestart in Amsterdam wat betreft onze professionele carrière als basketballers en daarna heeft onze vriendschap zich voortgezet. Eef was zijn alles, hun relatie was/is een inspiratie voor velen."



Paul word nog steeds gemist 10 jaar na dato wij zijn samen gestart in Amsterdam wat betreft onze professionele carrière als basketballers en daarna heeft onze vriendschap zich voortgezet Eef was zijn alles hun relatie was/is een inspiratie voor velen 


Weduwe Evelien benaderde mij met de volgende vraag of ik voor wat publiciteit kon zorgen om haar te helpen met een bijzondere actie.  

“Ik wil de basketball-schoenen van Paul opruimen, en zou ze het liefst veilen, met als bestemmingsdoel Paul's moeder..."
Paul met zijn moeder Paulien de Vries, nu dus het slachtoffer van Whatsapp-fraude...

"... (Paulien de Vries, AD) want die is door Whatsapp-fraude (waarin mijn naam werd gebruikt) veel geld kwijtgeraakt, en ik zou haar graag zoveel mogelijk van de geleden schade vergoeden..."

Dat doe ik bij deze natuurlijk graag.

De te veilen basketball-schoenen van Ex-International Paul Vrind

De schoenen zijn via Marktplaats te koop, je vindt ze: --- Hier ---


Het is ook mogelijk om direct donaties te doen om Evelien te steunen voor dit doel; rekeningnummer: BE06001296620622, t.n.v.  E. Vrind-van de Dobbelaere.

 

Het krantenartikel over de Whatsapp-fraude en Eve's actie:



AART DEKKER


Anderen over Paul Vrind en/of zijn vrouw/weduwe Evelien:




Zie het volgende krantenartikel, de originele versie --- Hier ---:



Baliebediende stadhuis mede-slachtoffer van WhatsAppfraude

Ik wil het geld dat in mijn naam gestolen werd terugbetalen”

Op de balie van het stadhuis zal je ze niet zien liggen, maar bediende Evelien Dobbelaere verkoopt er wel: koekjes. “Mijn schoonmoeder werd slachtoffer van WhatsApp-fraude”, vertelt ze. “Ze kreeg berichten van mijn nummer met de vraag mij te helpen met een overschrijving. Zo werd haar 4.150,55 euro afhandig gemaakt, in mijn naam. Ik wil haar graag terug betalen.”
    • Sabine Van Damme, 19 oktober 2018
Evelien Dobbelaere is al meer dan 9 jaar weduwe, maar met haar schoonmoeder onderhoudt ze nog steeds een innige band. “Afgelopen zomer kreeg ze een berichtje via WhatsApp, van mijn nummer, met de vraag of ze in mijn plaats een dringende overschrijving kon doen. Met haar grote hart ging ze daar op in, al zou ik zoiets nooit vragen, en zeker niet via WhatsApp. Maar ze schreef het geld over, en kreeg dan de vraag, nu ze toch bezig was, om nog een bedrag over te schrijven. Wat ze opnieuw deed. Zo werd haar 4.150,55 euro afhandig gemaakt, in mijn naam. Terwijl ik van niks wist.”



Koekjes met een waarschuwing(Foto Wannes Nimmegeers)




Uiteraard voel ik mij schuldig, ook al heb ik hier niks mee te maken. Dus heb ik er nu een missie van gemaakt om mensen te waarschuwen voor dit soort van oplichterij. Ik roep mensen op om verdachte mails of berichten door te sturen naar verdacht@safeonweb.be. Maar ik wil ook mijn schoonmoeder terugbetalen. Daarom ben ik begonnen met de verkoop van koekjes. De aankoop neem ik voor mijn rekening, en ik verkoop de zakjes aan 5 euro. Om mijn schoonmoeder terug te kunnen betalen, moet ik 830 zakjes verkopen. Best wat werk dus. Maar ik heb het ervoor over. En stel dat ik meer geld inzamel dan nodig, dan gaat dat integraal naar een goed doel.”

Wie Evelien ziet in het stadhuis of daarbuiten, mag altijd naar de koekjes vragen. 

Wie haar wil steunen, mag ook altijd geld storten op BE06001296620622.


Einde artikel HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten