donderdag 17 oktober 2024

(OUDE) COLUMN AART DEKKER UPDATED OP EEN GOUDEN 3X3-FUNDAMENT: 7 jaar geleden, en ik had een Droom...7+4=11 jaar later → 2028; de Droom is weer actueel! / DIMEO VD HORST ARVIN SLAGTER WORTHY DE JONG & JAN DRIESSEN vs. KING JAMES STEPH CURRY KD & CP IIII ? /

 

De vier Gouden Mannen #3X3 in Parijs; v.l.n.r: Jan Driessen, Worthy de Jong, Dimeo van der Horst en Arvin Slagter. Zouden ze het nog een keertje kunnen overdoen, en dan NBA-toppers als LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant en Chris Paul kunnen treffen? (Foto: #FIBA3X3)

*

7 jaar geleden, en ik had een Droom...7+4=11 jaar later → 2028; de Droom is weer actueel!

Het moet een jaar of zes, zeven geleden zijn geweest en ik zag dat waar ik eigenlijk al vanaf de jaren '90 van droomde; dat #3X3 een Olympische Sport zou worden en serieus genomen zou worden zo rond het Olympische jaar 2024 zich zou ontvouwen.


Hoe #FIBA alle regels en systemen precies zou gaan uitwerken, dat was mij toen nog lang niet tot op detail duidelijk; eerlijk gezegd had ik ook héél andere dingen aan mijn hoofd...het was voor mij toen dus een kwestie van grote lijnen.


Ik maakte toch wel wat rekensommetjes: hoe oud zou LeBron James tegen 2024 zijn?


~39


Stephen Curry?


~38


Arvin Slagter – toen op zijn absolute top?


~37


Worthy de Jong?


~35


Er doemde een Droom op in mijn hoofd: wat nou als die vier mannen, ik bedacht er nog een stuk of wat namen van NBA-Legendes en Nederlandse spelers die mij geknipt leken voor het spelletje om de viertallen vol te maken (die regel kende ik dan net weer wel).


Ik schreef – net als nu – ff snel een kort stukje in elkaar en gooide het on-line.


Waar?


Al sla je me dood...


Waar ik nog niet mee had gerekend, waren de regels die FIBA invoerde om er een echte serieuze op zichzelf staande sport van te maken, en wat ik toen – denk ik – ook nog niet wist, was de doelstelling om het competitiesysteem zo in elkaar te zetten dat (juist) ook kleinere Basketball-landen kansen te geven op het hoogste niveau mee te laten strijden.


Dus Lebron en Steph?


2024 is nog te vroeg...


Mooi, want voor Dimeo van der Horst, Arvin Slagter, Jan Driessen en Worthy de Jong was 2024 precies goed blijkt nu!


Goud; The Netherlands!


En hoe zit het dan met die 7+4=11 uit de kop?


Nou, ik denk dat voor The King, Steph, Durant, CP III, en nog wel wat mannen, is 2028 – LA natuurlijk een punt op de horizon dat ze zouden kunnen halen. Dan zijn ze gestopt in de NBA, moeten ze nog wel ff investeren en de wereld rond om punten te halen, maar...het zou zomaar kunnen!


En dat is dan weer misschien precies de trigger die eerzuchtige, dromende Nederlandse Warriors – zoals @BeWorthy, en Arvin Slagter – wat is eigenlijk zijn bijnaam? – nodig hebben, om op hun beurt nog voor 4MoreYears te gaan...


Ik kan er nu al van watertanden!


AART DEKKER


P.S. In de tsunami aan media-producties die er sinds het Nederlandse 3X3-Goud loskwam, kwam ik ook het volgende verhaal tegen..:

 

...'t is dus blijkbaar nog geen uitgemaakte zaak...wordt het nóg interessanter om e.e.a. te blijven volgen..!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten