maandag 14 maart 2011

Ondanks (vice-) premier Verhagen...de idioot!

Maxime Verhagen, helaas de architect en grote binnenboordse man van de club waarvan Mark Flutte slechts een uithangbord is, is een slimme man. D.w.z. slim in de zin van 'hoog IQ', van 'Sluwe Vos', van doortrapt politicus. Maar niet slim in de zin van 'Verstand', van 'gevoel voor verhoudingen en situaties', van...ach U heeft het plaatje denk ik wel...

In Japan voltrok zich afgelopen vrijdag een gigantische ramp. In Nederland ook, op nederlandse (met een kleine letter dan) schaal; Rutte zat grote jongen te spelen bij Europa, 'dus' mocht vp Verhagen de honneurs waarnemen als premier (Ja, kleine letter...). Hem werd om commentaar gevraagd naar zijn reactie. Alhoewel je je bij Verhagen (de 'Gluup') altijd af moet vragen in hoeverre zijn medeleven gespeeld danwel echt is (de 'traan' bij het CDA-Congres!), ging het toen nog aanvaardbaar 'goed' met de uitlatingen van de vp.

Maar toen kwam de vraag: "Er zijn ook problemen met kerncentrales...wat betekent dat voor het Nederlandse beleid?!?" Toen ging de 'slimmerik' gigantisch de fout in: "Niets!" sprak hij, "We gaan gewoon door!". De imbeciel....! Soms zijn slimmerikken zielig...
Nog niet zolang geleden bevatten het magazine van Greepeace de volgende poster:
Als je van Maxime Verhagen een cadeau krijgt, moet je na het handenschudden eerst je vingers natellen...daarna moet je maar hopen dat het gegeven paard niet teveel gebreken vertoont; het cadeau van zijn Kern-Energie-beleid is nu al duidelijk stuk...

Update 14-3-2011, 21:34

Merkel, gepromoveerd Fysicus, denkt "Oeps, ff dimmen!" Uit DePers
Duitsland
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft een moratorium van drie maanden ingesteld op een eerder besluit een aantal oude kerncentrales langer open te houden. Dat heeft Merkel maandag gezegd.

Geen taboes
,,We kunnen niet zomaar overgaan tot de orde van dag'', zei Merkel naar aanleiding van de problemen in Japan met de kerncentrales na de aardbeving van eind vorige week. De bondskanselier kondigde een grondig onderzoek aan naar alle kernreactoren in haar land. ,,Bij dat veiligheidsonderzoek zijn er geen taboes'', aldus Merkel. ,,Duitsland kan echter geen afstand doen van kernenergie.''

Opgeschort
De centrumrechtse Duitse regering verlengde afgelopen najaar de periode dat kerncentrales operationeel mogen zijn, zeer tegen de zin van de oppositie. De regering heeft dat besluit nu opgeschort naar aanleiding van de onrust in Japan, waar in een aantal kerncentrales grote problemen zijn ontstaan. Alle veiligheidsmaatregelen ten spijt dreigt in een aantal reactoren kernsmelting op te treden doordat de koeling uitviel.

Zwitserland
Ook in Zwitserland zit de schrik er goed in. Het Alpenland heeft besloten de vergunningsprocedure voor de bouw van drie nieuwe kerncentrales stil te leggen. Eerst moet worden onderzocht of de veiligheidsprocedures afdoende zijn om problemen zoals die in Japan te voorkomen.


Maar zo niet de historicus (kleine letters!) Verhagen...

uit: DePers.nl 14-3-2011

De centrale in Borssele

Kernsmelting GroenLinks: meer werk maken van schone energie
Verhagen blijft voor kerncentrale


Reactie GroenLinks toegevoegd: vandaag 19:19

Minister Verhagen neemt de gebeurtenissen met de kerncentrales in Japan mee bij het stellen van eisen aan de bouw van een nieuwe kerncentrale in Nederland.

* Japan vraagt hulp bij kernreactor
* Meltdown dreigt in drie reactoren
* Tweede kerncentrale Borssele stap dichterbij
* Verhagen: Snel vergunning tweede kerncentrale


Het kabinet wil deze regeerperiode vergunning verlenen voor de bouw van een nieuwe kerncentrale. De bouw kan naar verwachting beginnen in 2015. Begin vorige maand maakte Verhagen de randvoorwaarden bekend waaraan een nieuwe kerncentrale in Nederland moet voldoen.

Vergunningsaanvraag
Het energiebedrijf Delta zei zich daarin te kunnen vinden en verwacht halverwege volgend jaar een vergunningsaanvraag in te dienen voor de bouw van een centrale in het Zeeuwse Borssele.

Verhagen zei eerder dat de veiligheidseisen voor een nieuwe centrale zo streng zijn dat de omhulling van de kern bestand moet zijn tegen een ongeval met een verkeersvliegtuig van buitenaf. De kans op een zogenoemd kernsmeltongeval is ,,minder dan eens in de miljoen jaar'', zo liet hij de Kamer vorige maand weten.

Kamerdebat
Maar de specifieke technische eisen moeten nog worden ingevuld. Eind deze maand staat een Kamerdebat gepland over energiezaken, waarin deze ter sprake zullen komen.

Eerder op maandag had CDA-Tweede Kamerlid Gerda Verburg al gezegd dat Nederland lessen moet trekken uit de gebeurtenissen in Japan. ,,Bij het opstellen van eisen voor de veiligheid zou het verstandig zijn als gekeken wordt naar wat er nu in Japan gebeurt. Je moet wat dat betreft het zekere voor het onzekere nemen'', aldus Verburg. Verhagen liet weten de gebeurtenissen met de kerncentrales in Japan ,,nauwlettend'' te volgen.

Aardbeving
Over de bestaande kerncentrale in Borssele zei Verhagen maandag dat deze bestendig is gemaakt tegen een aardbeving van 5,2 op de schaal van Richter. Deze waarde is gebaseerd op de zwaarst waargenomen metingen door het KNMI, verhoogd met een ,,veiligheidsfactor''.

De kerncentrale is bestand tegen een overstromingshoogte van 7,3 meter boven NAP, een hoogte die correspondeert met een overstroming die eens in de miljoen jaar zou kunnen plaatsvinden, aldus de minister.

GroenLinks
GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren is ,,geschokt'' door de ramp in Japan. De partij wil dat voorbereidingen van een nieuwe kerncentrale worden opgeschort en dat Verhagen een veiligheidsonderzoek uitvoert naar kerncentrales. Van Tongeren: ,,Deze ramp laat eens te meer zien dat we werk moeten maken van schone energie. Met kernenergie is de kans op een ongeluk klein maar als het mis gaat, kunnen de gevolgen heel groot zijn.''
Trefwoorden: japan, japannederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten