woensdag 5 september 2018

DBL NIEUWS / NEW HEROES BASKETBALL DEN BOSCH: 'New Heroes contracteert Ivica Skelin' / iBASKETBALL / COACH IVICA SKELIN / KROATIË / DONAR GRONINGEN / BELGIË /

Ivica Skelin keert terug in de DBL als coach van New Heroes Basketball(Foto: iBasketball.nl, je ziet het lange bijbehorende Interview van (EuroBasket) 2017   ---  Hier   ---

Het onderstaande bericht is overgenomen van de Site van de Dutch Basketball League, het originele bericht vind je   ---  Hier  ---

New Heroes contracteert Ivica Skelin


DEN BOSCH, 3 september 2018 - Ivica Skelin is de nieuwe hoofdcoach van New Heroes Basketball. De Kroaat, geen onbekende in de Dutch Basketball League, is de opvolger van Silvano Poropat. Skelin heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend.


Skelin werd in Nederland tweemaal coach van het jaar (2014, 2015) en wist met Donar beslag te leggen op de landstitel (2014), beker (2014, 2015) en SuperCup (2014). Op zijn cv prijken onder meer het bondscoachschap van Kroatië en clubs als KK Split, Leuven Bears en Verviers-Pepinster.
Bob van Oosterhout is tevreden met het aantrekken van Skelin: “Ivica is een ervaren coach die staat voor attractief, winnend basketbal. Hij kent onze competitie goed, heeft de nodige ervaring in Europa en matcht bovendien goed met het team zoals dat deze zomer is samengesteld. Wat ons betreft dus de geschikte kandidaat om de selectie op alle fronten te leiden.”

De coach zelf spreekt enthousiast over zijn nieuwe club: “Ik kijk ernaar uit om terug te keren in Nederland. Toen ik in Groningen coachte was ik altijd onder de indruk van de Maaspoort en dat het nu mijn thuis is, stemt mij trots. Er staat een prima groep spelers waarvan ik er een aantal al uit het verleden ken. We gaan er alles aan doen om de fans een seizoen te geven waarin we op alle fronten meestrijden om de prijzen.”

Skelin gaf op dinsdag 4 september al de eerste training bij New Heroes Den Bosch.

**

Tijdens de Groepsfase van EuroBasket 2017 in Cluj, Roemenië, was Ivica Skelin Assistent Coach van het Kroatische Nationale Mannen Team. Met Arie Int Veld in Leading Role maakten we voor iBasketball.nl een lang Interview(18min). Toen was nog niet officieel bekend dat Skelin de volgende Bondscoach van zijn vaderland zou zijn. Een paar dagen later werd hij benoemd als opvolger van Aleksander Petrovic. Het bleek een erg lastige opgave vanwege de geringe beschikbaarheid van de Kroatische Toppers voor de Fiba WBC Qualifiers in 2017-2018. Zo verloor de ploeg voor het eerst in de historie van Nederland in Almere. Dat kostte Skelin uiteindelijk de kop, en nu komt hij dus terug naar Nederland, om te proberen om de ambitieuze New Heroes Basketball tot een serieuze tegenstander van hetdelaatste seizoen zwaar dominerende Donar Groningen te smeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten