zaterdag 13 oktober 2018

ALS HET NIET ZO VER WAS, EN... / WAT EEN RAAR SYSTEEM HEBBEN WE HIER IN NEDERLAND TOCH ALS HET OM VOEDSEL GAAT / EVEN NADENKEN / PZC: 'Bioboer in Biggekerke heeft zes ton prima pompoenen, maar de supermarkten willen ze niet'

6.000kg Goede Pompoen te koop voor Weinig...in Biggekerke, Zeeland

Vroeger zag je dan enorme bergen doorgedraaide tomaten of komkommers liggen te rotten; doorgedraaid. Nu verdient de kweker er nog wat aan en hoeft het spul niet naar Verweg te worden vervoerd, want daar haalde dit soort 'afwijkende waar' de Supermarkt de laatste jaren vaak nog wel, in Estland, of Roemenië, of -als het paprika's betrof- in Hongarije... Is dit toch beter, maar nog beter zou zijn dat deze soort 'Bio' wel bij Appie en jumbo terecht zou komen en verkocht zou worden, desnoods iets goedkoper... Nu kunnen -steeds vaker- alerte mensen uit de buurt hun slag slaan... (AD)




Bioboer in Biggekerke heeft zes ton prima pompoenen, maar de supermarkten willen ze niet

VIDEO    ---  Hier  ---  te zien.

BIGGEKERKE - Wie van pompoenen houdt, moet zaterdag in Biggekerke zijn. Bioboer René Dingemanse van Zeeuws Hof, aan de Zoutelandseweg 9, zit met meer dan zes ton pompoenen in zijn maag. 


Een noodkreet op Facebook is inmiddels honderden malen gedeeld. Er zitten kleine vlekjes op de pompoenen, en daarom wil de super ze niet. Hij laat het zien, met zijn mes: kijk, je krabt ze er zó af. En van binnen: prachtig oranje. ,,Niks mis mee." 


Het is voor de boer onbegonnen werk om alle vlekjes van de pompoenen te schrapen. "We kunnen ze niet verkopen, omdat ze dus qua uiterlijk niet mooi genoeg zijn, dus zodoende liggen ze hier te wachten. Voor de supermarkten is dit onverkoopbaar."


De pompoenen gaan zaterdag voor 50 cent per stuk van de hand. Net kostendekkend, maar ja. ,,Anders blijf ik er ook maar mee zitten." 


Zijn actie volgt een week na een soortgelijke verkoop door een fruitteler in Vogelwaarde. Herman Vereecken stopte daar noodgedwongen met zijn appeloogst, omdat de supermarkten nog vol lagen met geïmporteerd fruit. Hij verkocht de appels voor 50 cent per kilo. Het zorgde voor een enorme toeloop.


Ik zocht het bijbehorende clipje op Youtube, (nog) niets te vinden, wel vele andere 'Pompoenen-video's' waaronder enkele wel aan bovenstaand bericht gerelateerd; je vind ze   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten