DBL VERSLAG: 'Dutch Windmills Dordrecht wint eerste derby' van Feijenoord Basketball / DUTCH WINDMILLS BASKETBALL DORDRECHT / FEIJENOORD ROTTERDAM

Shavon Coleman (17 punten, 8 rebounds) torent hoog boven alles uit in de rebound. (Foto: Fons M.M. Fotografie/Fons Simons)
Verslag overgenomen van de DBL-site; origineel met ook alle statistieken   ---  Hier ---

Dutch Windmills wint eerste derby

ROTTERDAM, 13 oktober 2018 - Dutch Windmills heeft de eerste overwinning op zak. Uitgerekend tegen streekgenoot Feyenoord Basketball Rotterdam werden die punten in de wacht gesleept. Via een ruststand van 29-36 werd het 60-77 voor de formatie van Geert Hammink.

Feyenoord had zich van de eerste thuiswedstrijd onder de nieuwe naam wat anders voorgesteld. De Rotterdammers moeten Jeroen van der List missen (3x3 verplichtingen in de nationale selectie) en de andere lange man, Robert Krabbendam, kampt met een rugblessure.
Na de eerste mislukte aanval van de Dordtenaren gaat de schotklok bij de tegenaanval van Feyenoord niet meteen lopen. Dat moet worden hersteld, maar dat blijkt met de verouderde apparatuur van het Topsportcentrum niet zo heel eenvoudig, waardoor de wedstrijd zo’n 10 minuten stil ligt.

Als alles weer op orde is, loopt La’Shard Anderson tegen een zeer onbenullige fout aan. Dat blijkt de opmaat voor een lastige avond van de thuisploeg, want twee minuten later krijgt hij bij wederom zeer licht contact met zijn tegenstander al zijn tweede persoonlijke fout. Shavon Coleman (17 punten) heeft dan inmiddels met een driepunter de score geopend en Justin Gordon laat vanuit de hoek zien dat hij dat kunstje ook beheerst.

De Windmills blijven in het eerste kwart aan de leiding. Bij Rotterdam loopt het niet. Via 5-9 en 7-11 wordt het 11-17.  Anderson lijkt wederom om niets een persoonlijke fout te krijgen. Met drie fouten in de eerste tien minuten wordt Richard den Os in zijn rotatie in de drie periodes die nog volgen behoorlijk beperkt. Gordon besluit het kwart met zijn tweede driepunter: 14-17.

In het tweede kwart demonstreert Alec Wintering zijn waarde voor Dordrecht, bij Feyenoord ontbreekt vanavond zo’n speler. De Windmills blijven daarom eenvoudig aan de leiding. Met een driepunter schiet Wintering zijn ploeg naar een 23-30 voorsprong. Beide ploegen voegen nog zes punten toe tot aan de rust: 29-36.

Als Coen Stolk na de pauze met een driepunter zijn ploeg weer dichterbij brengt (32-36), lijkt alles nog mogelijk. Maar de thuisploeg kan vanavond geen vuist maken. De Windmills, onder leiding van Wintering (29 punten), zijn effectiever. Het derde kwart eindigt bij 44-58.

Ook in het laatste bedrijf is er weinig opwinding. Feyenoord komt geen stap dichterbij, de Windmills winnen ook het laatste kwart. Eindstand: 60-77.  De Rotterdammers zijn nog zonder overwinning. Voor debuterend hoofdcoach Richard den Os is er dus werk aan de winkel. Hij zal blij zijn als Van der List deze week weer aansluit.

(*) Voor dit moment laat ik het even bij dit verslag, al was er nog wel een en ander meer te melden. Wellicht later... (AD)