vrijdag 12 oktober 2018

COLUMNIST AART DEKKER / DBL PREVIEW: Pikante ´Derby´ zou zo maar eens een aardige ´Rivalry´kunnen worden...Feyenoord Basketball Vs. Dutch Windmills Dordrecht /

Coen Stolk(Afb:'rotterdambasketbal.nl/'

Morgen    

–  Zaterdag 13 oktober,  

19h45 – 

Topsport Centrum Rotterdam  - 

een wedstrijd tussen twee nieuwe clubs in de DBL, en dan nog wel een (soort van) 'Derby', want de afstand tussen Dordrecht en 'Feyenoord', Rotterdam kan je met een beetje goede wil natuurlijk gemakkelijk per fiets afleggen. Met files zoals die van gisteren ben je er dan nog sneller ook... Trouwens, er zijn voetbalcoaches -Co Adriaanse werd er beroemd/berucht door- die na een wanprestatie hun spelers zo'n afstand (terug) laten lopen...maar zo'n vaart zal het voor de Dutch Windmills Basketball morgen niet lopen, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd.


Twee nieuwe clubs, Dekker?...” zullen sommige slimmeriken wellicht tegen willen werpen, “Rotterdam Basketball heeft 'alleen maar een nieuw kledingsetje aan, met een andere naam en logo; verder is er niets veranderd hoor!” Nou, dat staat nog te bezien... Maar in ieder geval is het zo dat er weliswaar een aantal spelers van vorig seizoen terug zijn, dat er nog steeds in hetzelfde complex gespeeld wordt, en dat er zeker wat continuïteit is als het gaat om de constellatie en in personele sfeer als het gaat om de Rotterdammers, maar er is wel een geheel nieuwe technische staf, er zijn weer behoorlijk wat andere spelers, en -misschien nog wel belangrijker- van die nieuwe spelers zijn er ook weer een (paar/nog) niet. En als ik dan de voorbereiding van Feyenoord Basketball volg -dat deed ik zo goed en zo kwaad als ik dat van een afstandje kon doen; vooral door de uitslagen en verslagen van de gespeelde oefenwedstrijden- dan kwam die niet over als die van een team dat vanaf de eerste dag voltallig aan het (samen) trainen en spelen was...het oogde een beetje rommelig.

Er is al heel veel gezegd en gepost over de invloed van de 3X3 op het 5-tegen-5-basketball, nou Rotterdam is een van de clubs waarbij dat wel gevoeld zal worden; haal je als extra Lange Man een Jeroen van der List binnen, speelt hij zowat overal in de wereld (3X3), maar amper in de voorbereiding op je inaugurele seizoen als 'Basketball-club met een wel heel beroemde naam; Feyenoord Basketball'. Van der List zit op dit moment in Maleisië, want zijn team deed het in eerdere toernooien beter dan verwacht... Er zijn meer clubs die vergelijkbare dingen hebben ervaren in deze voorbereiding; ik vermoed dat daar volgnd seizoen heel anders mee omgegaan zal gaan worden...maar dat is -voor Nederlandse Basketball-begrippen dan; een maand of negen- nog heel ver weg...

Goed, tegenover het 'nieuwe Feyenoord Basketball' -dat afgelopen donderdag wel een erg stevig pak slaag kreeg van het al voluit spelende Landstede Zwolle- staat dus de club die door iedereen nog wel een tijdje als echte nieuweling zal worden gezien; Dutch Windmills Basketball Dordrecht. Ook die club is nog maar relatief kort bezig sinds het begin van de voorbereiding, is volgens Coach Geert Hammink fysiek grotendeels klaar, en tactisch/technisch ook met de fundamentele principes, maar ook daar zullen de eerste maanden zeker nodig zijn om te groeien naar een team dat op alle fronten zo klaar als mogelijk is voor alle situaties, tegen alle mogelijke tegenstanders.

Dat maakt de eerste van vier reguliere DBL-wedstrijden in het Seizoen 2018-2019 er eigenlijk best wel een met een pikant randje; het kan nog alle kanten op, maar tegelijk zou een overwinning voor elk van de twee teams een flinke opsteker betekenen. Het programma in de volgende weken (Feyenoord moet achtereenvolgens tegen ZZ Leiden(U), Den Helder Suns(T), Donar(U) en Apollo Amsterdam(T), en dan is het alweer november, Windmills speelt tegen Den Helder Suns(T), Apollo Amsterdam(U), BAL Weert(T) en Leeuwarden(T) en dan is het half november). Voelt u hem..?

Het is te hopen dat (de omvang en de steun) van het Rotterdamse Basketball-publiek zich onder de nieuwe naam dusdanig gaat ontwikkelen dat de Rotterdammers zich eens eindelijk echt gesupport gaan voelen, en als een flink deel van de Dordtenaren op de tribunes van de Sportboulevard afgelopen zondag, ook het korte tripje naar Rotterdam-Zuid zullen maken -als het al niet op de fiets is, dan wel per trein, bus of auto- dan kan de wedstrijd deze zaterdag al sfeervol zijn, en wie weet spectaculair...

En wie weet hebben we dan een heuse Rivalry voordat we maanden verder zijn; dat zou voor beide clubs een opsteker kunnen worden dit seizoen.

Ik ben erbij, u/jij ook?

Veel plezier!

AART DEKKER

Correctie: per abuis liet ik Feyenoord afgelopen donderdag verliezen van New Heroes Den Bosch; dat moest zijn LAndstede Zwolle, en heb ik inmiddels aangepast. (AD)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten