maandag 31 augustus 2015

DBL / APOLLO AMSTERDAM / NIEUWS: Opvallende Move - Nikki Hulzebos naar Apollo!

Bron BasketballLeague.nl

Nikki Hulzebos is de nieuwe aanwinst van BC Apollo Amsterdam. 

Apollo Amsterdam haalt Hulzebos

AMSTERDAM, 30 augustus 2015 - Apollo Amsterdam heeft komend seizoen de beschikking over de 29-jarige Nikki Hulzebos. De 2.09 meter lange power forward stapt over van Landstede Basketbal. Hulzebos moet het team van coach Faijdherbe onder de borden versterken.
Hulzebos heeft in Groningen zijn jeugdopleiding doorlopen. Op 17-jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut in de eredivisie voor Donar. De geboren en getogen Groninger werd in zijn tweede seizoen in de eredivisie al gelijk landskampioen met MPC Capitals onder leiding van Ton Boot. In 2005 maakte Hulzebos de overstap naar die andere Hanzestad: Zwolle.
Als talentvolle jeugdspeler maakte Hulzebos al deel uit van Jong Oranje. In de zomer van 2009 debuteerde Hulzebos voor het Nederlands team. Inmiddels heeft hij 14 interlands op zijn naam staan. Hulzebos speelde in totaal negen seizoenen voor Landstede Basketbal Zwolle, onderbroken door een uitstapje naar de Matrixx Magixx in het seizoen 2009/2010. Vorig seizoen speelde Hulzebos gemiddeld 18 minuten voor Landstede Basketbal. Daarin was hij goed voor 6.6 punten en 4.7 rebounds per wedstrijd.
In het verleden heeft Hulzebos zijn basketbalcarrière gecombineerd met de HBO opleiding Personeel & Arbeid en de Masteropleiding Implementation and Change Management. Dit seizoen zal Hulzebos naast zijn basketbalactiviteiten een traineeship volgen via Yacht als Cash Management Agent bij Geldservice Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten