zondag 16 augustus 2015

EUROBASKET 2015 / DUITSLAND / DIRK NOWITZKI: 'Dirk' Speelt voor het Eerst Mee, Duitsland Verliest van Kroatië

Twee jaar geleden, Slovenie, EuroBasket 2013. Duitsland speelt met een zeer jong team mee, en doet het niet slecht; de eerste wedstrijd verslaat het fris en energiek Frankrijk - de latere Kampioen. Daarna volgen drie nederlagen. Op de laatste dag verstoort het de verwachting van de Israëlische Coach - de bij ons welbekende Arik Shivek - door geweldig spelend Israël uit de volgende ronde te houden; naar huis dus ging Duitsland, maar dat kon met opgeheven hoofd.

Misschien nog wel belangrijker was het dat de Duitse coach desgevraagd meldde dat "Dirk Nowitski zich zeer goed op de hoogte hield van het reilen zeilen van de verjongde ploeg, en dat hij had toegezegd 'deze nieuwe generatie dezelfde ervaringen toewenste als hij zelf had; bijvoorbeeld deelname aan de Olympische Spelen', en dus redelijkerwijs beschikbaar zou zijn in 2015 om de jongere Duitsers te helpen bij het nastreven van dat doel..."

Gisteren was het dus zover: Dirk Nowitski speelde voor het eerst mee met Duitsland, en straks in eigen land - Berlijn - dus ijs en weder dienende dus ook.

Lees het onderstaande verslag van die eerste wedstrijd (bron: www.fibaeurope.com):


EUROBASKET 2015

Croatia Spoil Nowitzki's Germany Return
15.08.2015 - EUROBASKET 2015
Dirk Nowitzki pulled on the national team jersey on Friday night, for the first time after four years, but Croatia edged out Germany 74-72 in overtime in a nail-biting warm-up game for EuroBasket 2015 in Zagreb Arena.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten