dinsdag 12 maart 2019

DBL NIEUWS: 'Feyenoord en Coach Richard Den Os uit elkaar'


Nadat zijn Assistent Rene Mulder al eerder het veld ruimde is nu ook Hoofdcoach Richard den Os is niet langer de coach van Feyenoord Basketball Rotterdam. (Foto: Feyenoord Basketball/DBL © Luka de Kruijf)
Bericht overgenomen van de DBL-site, originele post   ---  Hier  ---
 

Feyenoord en Den Os uit elkaar

ROTTERDAM, 10 maart 2019 - Feyenoord Basketball en Richard den Os hebben de samenwerking per direct beëindigd. De teleurstellende resultaten van de laatste twee wedstrijden hebben Den Os doen besluiten om per direct te stoppen als hoofdcoach van Feyenoord.
 

Richard den Os startte eind augustus 2018 bij Feyenoord Basketball. Na een flink aantal jaren als assistent-coach bij Zorg en Zekerheid Leiden maakte hij zijn debuut als hoofdcoach in de Dutch Basketball League.

Den Os (53) trof het niet met de vele blessures in zijn team en liep daardoor vanaf de competitiestart achter de feiten aan. Hij slaagde er met het team niet in om dat vlot te trekken.

“Ik vind dat je als coach altijd dichtbij jezelf moet blijven en op een manier moet kunnen werken die bij je past”, zegt Den Os in een reactie. “Dat is nu niet meer het geval. Ik dank de club dat ze mij de kans hebben geboden om als hoofdcoach in de DBL aan de slag te gaan. Graag had ik het seizoen afgemaakt, maar het is voor nu beter om uit elkaar te gaan. Ik wens het team en de club het allerbeste.”

Bestuur en directie zullen zo snel mogelijk een praktische oplossing presenteren voor de resterende wedstrijden van het seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten