zaterdag 27 januari 2024

AVAAZ ACTIVISME ACTIE OM DE NETANYAHU-BENDE IN GAZA AF TE REMMEN / GENOCIDE STOPPEN / BURGERS, HULPVERLENERS &JOURNALISTEN STEUNEN /


Beste mensen, 
 

’s Werelds hoogste rechtbank heeft Israël deze week opgedragen om genocide in Gaza te voorkomen!  

De rechters waren overduidelijk: 25.700 Palestijnen zijn dood. 1,7 miljoen mensen zijn ontheemd en voor 93% van de bevolking dreigt een hongercrisis. De verwoesting is niet te ontkennen.

Totdat Israël de uitspraak respecteert, neemt het risico op genocide met de minuut toe. Maar nu hebben we een manier om dit te stoppen!

De VS is Israëls grootste bondgenoot -- en samen kunnen we president Biden en andere belangrijke regeringsleiders onder druk zetten om ervoor te zorgen dat Israël het vonnis respecteert. Avaaz zet alles op alles om een enorme campagne te lanceren, en met jouw donatie kunnen we bergen verzetten. Demonstraties, advertenties en onophoudelijke advocacy… Hoe meer geld we ophalen, hoe meer we van ons kunnen laten horen.

En er is meer. Journalisten en mensenrechtengroepen in Gaza hebben keihard financiering nodig om bewijzen van oorlogsmisdaden te kunnen blijven verzamelen. Wij kunnen camera’s, computers en beschermende kleding doneren en daarmee bijdragen aan een ijzersterke rechtszaak tegen Israël.

Jouw steun is onmisbaar. Alles wat Avaaz doet, wordt volledig gefinancierd door mensen zoals jij.

Gaza wordt naar de poorten van de hel gesleept -- maar samen kunnen we een einde helpen maken aan de verschrikkingen. 

Het Internationaal Gerechtshof vindt ook dat de waarschuwingstekens voor genocide niet te missen zijn. Israël houdt voedsel en medicijnen tegen, onschuldige burgers worden in koelen bloede doodgeschoten en 85% van de Gazaanse bevolking is dakloos.

Rechters hebben Israël nu opgedragen urgente maatregelen te nemen om daden van genocide, zoals het doden van Palestijnen, te voorkomen, maar ze kunnen het vonnis niet alleen afdwingen. De VS, de VN en andere landen moeten Israël dwingen om het vonnis te respecteren -- en wij kunnen ze onder druk zetten door campagnevoerders, journalisten en mensenrechtengroepen in Gaza en wereldwijd te steunen.

Als we genoeg geld ophalen, kunnen we:

  • Een keiharde internationale campagne lanceren om Israëls bondgenoten zover te krijgen dat ze oproepen tot een staakt-het-vuren en humanitaire steun Gaza binnenlaten;
  • Journalisten ter plekke ondersteunen met beschermende kleding en materiaal, zoals camera’s, computers en opladers op zonne-energie;
  • Palestijnse mensenrechtengroepen financieren zodat zij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in Gaza en andere delen van Palestina kunnen documenteren; en
  • Advocaten en activisten die wapenleveringen aan Israël aanvechten ondersteunen; en
  • Ondersteuning bieden aan geweldloze activisten ter plaatse die demonstreren en actievoeren voor vrede en gerechtigheid.

Onze gemeenschap weigert weg te kijken van de verschrikkingen in Gaza. 

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Als je contact wilt opnemen met Avaaz,  https://www.avaaz.org/nl/contact.
Avaaz.org
27 Union Square West
Suite 500
New York, NY 10003
Met vurige hoop en eindeloze vastberadenheid,

Kaitlin, Ine, Mike, Marigona, Fadi, Jon, Sofia, Abdelrahman en het hele Avaaz-team


Meer informatie:In het Engels:Foto: Ali Jadallah, Anadolu

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten