vrijdag 26 juni 2015

MART SMEETS / LEBRON JAMES: Profiel

Sinds Mart Smeets officieel met pensioen is, zien we hem meer dan ooit - zo lijkt het tenminste wel... Vaak - nog niet altijd - lijkt het ook wel een nieuwe Mart Smeets; eentje die meer lijkt op 'de Goede Ouwe Smeets' van enkele decennia geleden. Een Mart die enthousiast is, milder en wat minder cynisch...
Ben niet de enige die dat zo ziet, dat blijkt uit onderstaande ingezonden brief in de Volkskrant.

We kunnen die 'Nieuwe - Oude' Mart Smeets trouwens heel goed gebruiken in het Nederlandse Basketball; 'ons' imago heeft nog wel wat oppoetsen nodig..!


Uit de Volkskrant (19 juni 2015):
Hup Mart!
Als dit het schoolvoorbeeld van vruchtbare demotie gaat worden, dan graag meer gastschrijvers in de Volkskrant. Wat een verhaalkunst. Wat een beleving overgebracht in levendige zinnen. Al twee keer binnen een paar dagen op de sportpagina's afgelopen week (Sport, 16 juni, 18 juni).

Daar gaan we nog veel van horen, die veelbelovende schrijvende sportjournalist: Mart Smeets. Graag zo nu en dan ook achtergrondverhalen van zijn hand over basketbal, honkbal, Ajax en wielrennen.

Basjan Mol, Soesterberg


Het ging over het volgende artikel in de Volkskrant: "LeBron James moet toveren, en hij kan dat ook"

LeBron James moet toveren; en hij kan dat

PROFIEL LeBron James speelt de sterren van de hemel. Toch staat zijn club Cleveland Cavaliers achter in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Mart Smeets over een superster die boven zichzelf moet uitstijgen.
De 'misschien wel beste basketballer ter wereld' staat in een licht onstabiele spagaat op het NBA-parket. Hij weet dat de hele sportwereld naar hem kijkt, hij weet dat alleen hij en helemaal niemand anders, de Cleveland Cavaliers de NBA-titel kan bezorgen, maar hij weet ook dat hij dan moet gaan toveren zeker in de wedstrijd van komende nacht tegen de Golden State Warriors.

Als Cleveland verliest, is de serie voorbij en mist LeBron James de titel, na een reeks bijna schofterig goed gespeelde wedstrijden.

Hoofdpijn


Je leest het verder --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten