zondag 7 juni 2015

NBB / BASKETBALL: NBB lanceert actieplan homoacceptatie in het basketball

NBB - Nederlandse
BasketballBond
 
NBB lanceert actieplan homoacceptatie in het basketball
Nieuwegein, dinsdag 12 mei 2015
‘Alles uit de kast voor een veilige coming-out!‘ is de titel van het actieplan voor homoacceptatie in het basketball. Dat plan wordt op zaterdag 16 mei a.s. in Zwolle gelanceerd tijdens het NBB Finals weekend. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) wil met het actieplan een bijdrage leveren aan een veilig sportklimaat voor iedereen. Hiervoor zet de NBB  zich samen met GUTS (Gay Union Through Sports) in.

In de rust van de eindstrijd van de Mannen Promotiedivisie bekrachtigen NBB en GUTS hun samenwerking met een handtekening. Daarmee wordt het actieplan officieel gelanceerd. In het plan staan tien actiepunten genoemd die de NBB zal oppakken, verdeeld over zes onderwerpen: opleiden, voorlichten, ondersteunen, optreden, het goede voorbeeld geven en evalueren.
De lancering vindt één dag voor IDAHO, de International Day Against Homophobia, plaats. Op deze dag, elk jaar op 17 mei, vragen organisaties internationaal aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.
De finale van de Mannen Promotiedivisie zal gaan tussen Groene Uilen uit Groningen en Red Giants uit Meppel. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Topsportcentrum in Zwolle. Voor de lancering  is gekozen voor een mannenwedstrijd, omdat onderzoek aantoont dat met name mannelijke homoseksuelen ‘onzichtbaar’ zijn in de sport, in het bijzonder bij teamsporten.
Na de presentatie in de pauze van de wedstrijd wordt het volledige actieplan gepubliceerd. Het plan eindigt met het motto:
Basketball is Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect (STAR).
Echte basketballSTARs accepteren iedereen!
Noot voor redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone van den Biggelaar, manager Verenigingen & Opleidingen bij de NBB (06-42701434, e-mail: simone.van.den.biggelaar@basketball.nl) of Diana van den Born, voorzitter van GUTS (06-14798819, e-mail: diana.vandenborn@guts.nu).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten