dinsdag 2 juni 2015

Succesvolle kick-off Orange Angels in Amsterdam

Succesvolle kick-off Orange Angels in Amsterdam

1 juni 2015 09:41:00
De Orange Angels zijn gisteren in hun eigen thuishaven Sporthallen Zuid bij elkaar gekomen voor hun jaarlijkse kick-off. De bijeenkomst geldt als startsein voor het zomerseizoen waarin de alle jeugdselecties weer EK's en internationale toernooien gaan spelen. Later in het jaar beginnen de senioren aan hun kwalifcatiecyclus voor EuroBasket 2015.
Alle internationals, van de VU14-selectie tot de A-ploeg, waren in Amsterdam aawezig. Alleen de de nationale rolstoelselectie ontbrak vanwege de drukke voorbereiding op het EK. De dag verliep als volgt:
Technisch directeur Esther Wender van de NBB opent de tweede kick-off meeting, gevolgd door een korte speech van Remy de Wit, de nieuwe bondscoach van de A-selectie. Daarin vraagt De Wit aan alle jeugdspeelsters, hun ouders en de fans om ook dit seizoen weer met z'n allen achter alle Orange Angels-teams te gaan staan. De bondscoach vertelt verder dat een van de belangrijkste doelen dit seizoen is om de mentale begeleiding te verbeteren over de gehele Angels-lijn. De Wit sluit zijn korte speech af met 'we zijn een kleine sport in Nederland, maar we komen eraan'.
De opening eindigt met een fotomoment om iedereen te kunnen laten zien wie er allemaal bij betrokken zijn bij de Orange Angels. Daartoe worden alle speelsters en stafleden samen op de foto gezet. Op de foto dit keer ook de Orange Angels VU14 en VU15, om ook die leeftijdsgroepen er volledig bij te betrekken. Daarnaast gaan alle speelsters en de staf ook nog apart op de foto.
Vervolgens gaan de teams verdeeld over twee zalen trainen, waarbij de oudere internationals een belangrijke rol spelen. Speelsters als Tanya Broring, Natalie van den Adel, Zera Butter, Kourtney Treffers, Chatilla van Grinsven, Myrthe Beld, Sharon Beld, Karin Kuijt, Nadine Boesaart, Jacobine Klerkx, Eline Kasius, Leonie Kooij, Loyce Bettonvil, Maaike Klein en Fieke Ligthart mengen zich tussen de jonge meiden van VU14 en VU15. Leuk en zeer inspirerend voor de jonge Angels.

Er staan ook workshops op het programma, o.a. over voeding. Meindert van Vaan, coach van de coaches, geeft dertig aanwezige coaches een presentatie over coaching binnen de nationale vrouwenlijn, voorafgegaan door een uitleg over het analyse computerprogramma van Nacsport. Van Veen maakt duidelijk dat nieuwe bondscoaches moeten voldoen aan een aantal eigenschappen: integriteit, kwaliteit, een bewijs van goed gedrag, een lerende houding hebben, maar ook bereid zijn om zich te conformeren aan de nationale speelstijl. Een goede staf is er volgens Van Veen een die bestaat uit mensen die elkaar aanvullen en waarin ook minimaal één vrouw zit. Hij legt uit dat bondscoach zijn veel tijd en oppoffering vraagt. Voor het programma van de Orange Angels VU16 is de coach ongeveer 67 dagen nodig. “Bondscoach zijn is ook topsport, maar vooral een intensieve vrijwilligers job.”

Ook iBasketball.nl had een verslag van deze dag --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten