maandag 15 juni 2015

NIEUWS / ORANJE BASKETBALL: Jason Dourisseau Eerste Actieve International met een Eigen Tribune?


Op de site OranjeBasketball.com het toch wel spectaculaire nieuws dat Jason Dourisseau - de voormalige MCP van Donar Groningen - is toegevoegd aan de Selectie van het Nationale Mannen Basketballteam. De vorige keer dat Oranje serieus versterkt leek te gaan worden met een nog actieve Amerikaanse speler die op het punt stond genaturaliseerd te worden tot Nederlander, waren het Joe Spinks - ging niet door - en Chris McGuthrie - kon in eerste instantie niet worden ingezet vanwege zijn club, verdween naar het buitenland, en was tenslotte niet meer de speler die het verschil kon maken die hij ooit wel was. Maar Dourisseau is natuurlijk nog een speler 'in his prime', op een positie waar 'we' traditioneel niet ruim voorzien zijn van goede spelers..!

Er zullen puriteinen zijn die vinden dat er alleen 'echt Nederlandse' spelers deel zouden mogen uitmaken van het Nationale Team, maar die mensen moeten maar eens goed bij zichzelf te rade gaan wat ze nu eigenlijk vinden...

Dourisseau is een zeer goede speler, speelde zolang bij Donar/in Groningen dat er zelfs een tribune in Martini Plaza naar hem is vernoemd, dus Jason Dourisseau is een Groninger, een grote naam binnen e - kleine - Nederlandse Basketball-wereld; 'we' kunnen hem goed gebruiken als hij eenmaal zijn Nederlandse paspoort binnen heeft; op dat moment is hij een Nederlander, en wij moeten BLIJ met hem zijn! Hopelijk wordt - nog meer dan hij toch al was - een Topper in het Nederlandse Basketball!

Het Nieuwsbericht met de aankondiging van het selecteren van Dourisseau is te lezen op de site van het Nederlandse Nationale Basketball Team Mannen .





Het Dagblad van het Noorden bracht het nieuws zo:

Dourisseau maakt deel uit van Oranje

Geplaatst: 17:50 uur, zaterdag 13 juni 2015

Voormalig Donar-speler Jason Dourisseau maakt vanaf 1 juli deel uit van de Nederlandse basketbalselectie. Dit hebben bondscoaches Toon van Helfteren en Sam Jones besloten.
De Amerikaan wordt bij de 'Orange Lions' gehaald, terwijl hij nog wacht op zijn Nederlandse paspoort. Dourisseau is onlangs getrouwd met een Groningse en heeft een inburgeringsexamen gedaan.
Het Nederlandse basketbalteam maakt zich op voor EuroBasket 2015 Zagreb. De selectie bestaat uit vijftien spelers.
Landskampioen
Dourisseau speelde tussen 2009 en 2014 voor Donar. Hij werd met de club twee keer landskampioen. Dit seizoen speelde hij in Duitsland. Of hij terugkeert in het shirt van Donar is onwaarschijnlijk.
De Orange Lions spelen hun eerste oefenwedstrijd op 30 juli in Trento tegen de nationale ploeg van Italië. Het Europees kampioenschap start voor Nederland op 5 september met de wedstrijd tegen Georgië.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten