vrijdag 15 december 2017

COLUMNIST BASKETBALL NEDERLAND DBL LEON KERSTEN: 'Week-9 DBL & een goed 'Out of the Box-idee' voor Rotterdam Basketball...


Ik heb het hier op mijn Blog al vaak aangestipt: Journalist en Columnist Leon Kersten en ik denken zo vaak hetzelfde dat we soms zelfs hetzelfde (willen) schrijven op bepaalde momenten. Dat is vooral voor mij dan jammer, want hij heeft dan meestal zijn stukje al klaar en on-line staan, terwijl ik er nog mee bezig ben en het in die gevallen dus weg kan gooien, aan de andere kant is het soms best prettig ergens een geestverwant te weten...alleen is tenslotte maar alleen...

De Columns op zijn Blog dit seizoen zijn -misschien wel meer dan ooit- een leuk weekoverzicht van de DBL, met hier en daar ook weleens wat prikkelende gedachten. Toen ik de laatste Column las, toen dacht ik "kijk, weer een puntje van overeenkomst tussen Leon en mij"; dat betreft de 'Out of the Box'-suggestie aan Forward Lease Challenge Sports Rotterdam Basketball om eens creatief om te gaan met het vullen van het gat dat er in het team is gevallen door de blessure van Kasper Averink en het stoppen van Juri de Baat. Een en een kan bij vrij denkende mensen tot leuke ideeën -meer dan twee!- leiden, en -al had ik deze keer zo'n 'drie of meer-sommetje', en zeker dit van Kersten niet!- ik vind dat RoBa er goed aan zou doen ook een 'vrij en groot' te denken om hun probleem op te lossen...

En wat zijn suggestie dan wel was? Dat lees je hieronder...

AART DEKKER





Een groep haaien in week 9 DBL

Het was een aardige week voor het Nederlandse basketbal en dat leverde natuurlijk een aantal ‘haaien’ op.
Trevor Setty stelde zich nadrukkelijk kandidaat bij de winst van Forward Lease op Apollo, 27p (tegen 61%), 11r.
Quinterian McConico had een groot aandeel in de stunt van Den Helder op Landstede, 24p (64%), 7r.
Petje af voor BAL dat ook stuntte in Leeuwarden, Sam van Dijk had 15p, 4r, 3 ast, zoals altijd was het team van Varagic sterk.
Op Donar staat op dit moment geen maat in Nederland. In de week van de waarheid werd koploper Zorg en Zekerheid achteloos opzij gezet, met een beresterkte Bruinsma 22p, 14r, 4bs, 3 ast.
Hoe mooi ik het ook vind dat de ‘kleintjes’ uit Den Helder en Weert voor een stunt hebben gezorgd, de eretitel haai van de week gaat toch naar een ander.
Donar vrat in een week tijd twee vaderlandse uitdagers op en verorberde Antwerpen in een heerlijke wedstrijd, die het Nederlandse basketbal weer een beetje meer op de kaart zette (overigens won Antwerpen vrijdag alweer van topper Oostende), zodat de Groningers zich mogen opmaken voor nog een ronde Europe Cup, plus bijna iedere wedstrijd is er een andere uitblinker.
Daarom is team Donar deze week voor mij haai van de week.
Doanr
WAT ALS
Overigens heb ik nog een tipje voor Forward Lease waar Averink en De Baat deze week zijn weggevallen. Zoek eens contact met de familie Ball. Dat zou nog eens humor zijn, LaMelo en LiAngelo in de wereldstad Rotterdam en het zou best kunnen als ik vader LaVar Ball mag geloven. Het volgende schreef ESPN.
“I don’t care about the money,” LaVar Ball said. “I want them to go somewhere where they will play them together on the court at the same time. The priority is for the boys to play on the same team.”
BEKER
Mijn wenkbrauwen fronsen trouwens behoorlijk door het nieuws dat BAL zich vandaag heeft teruggetrokken uit de beker. Dinsdag dus geen wedstrijd in en tegen Donar. Nou ken ik de feiten niet, maar ik las dat Weert nooit akkoord is gegaan met de speeldatum. Dat kan waar zijn, maar het is wel vreemd dat hun besluit twee dagen vantevoren bekend wordt gemaakt, het is niet dat deze bekerwedstrijd gisteren is gepland. De beker is een NBB aangelegenheid, ik ben benieuwd naar de feiten en het handelen van de bond vervolgens. Wat handelen betreft heeft het DBL-bestuur recent een voorbeeld gegeven.
Toevoeging later. Wel vraag ik me af of er nou geen andere datum te prikken was, aangezien Apollo en New Heroes pas 9 januari spelen is er nog even tijd.

***

Alles van Leon Kersten op zijn Blog   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten