vrijdag 2 november 2018

AART DEKKER: LEER DE DUTCH WINDMILLS KENNEN / SPELERSPORTRET / : Op Eigen Benen Staan bij de Dutch Windmills - Interview Pim de Vries / DBL /

INTERVIEW:  Leer Ze Kennen Die Dutch Windmills

Oer-Bosschenaar Pim de Vries wil op Eigen Benen Staan bij Dutch Windmills 

De Dutch Windmills Basketball Dordrecht zijn 'Up and Running'; na een lange periode van planvorming volgde een drukke tijd van het samenstellen van team en staf, het regelen dat iedereen kon wonen en zich verplaatsen, en dat alle faciliteiten er waren om te kunnen trainen, spelen en reizen. Dat is allemaal gelukt en de eerste DBL-wedstrijden zijn gespeeld.

Op dit moment zijn er vier wedstrijden gespeeld en staat de teller op Winst 3:1 Verlies en staat de nieuwe club keurig in de middenmoot.

Columnist Aart Dekker vond het hoog tijd dat de (potentiële) aanhang uit Dordrecht en wijde omgeving kan kennismaken met alle Windmills, te beginnen met de spelers. Daarom maakt hij een zijstapje van zijn primaire stiel als columnist en interviewt hij de spelers voor een eerste kennismaking. Het is de bedoeling dat minimaal een Windmill per week zich aan u voorstelt.

Het tweede portret is dat van Pim de Vries. De Nederlandse basketballwereld kent de Vries als Oer-Bosschenaar; liefst 16 seizoenen speelde hij in Den Bosch, de stad met de grootste Basketball-historie van ons land. Hij begon er op zijn zevende, doorliep er alle jeugd-categorieën, bezocht de Basketball-academie en maakte ook al jaren deel uit van het hoogste mannen-team in de DBL. Daarnaast was hij een Jeugd-international die de vertegenwoordigende teams van alle leeftijdscategorieën doorliep.

In het seizoen 2017-2018 kwam hij -mede door de vele blessures bij New Heroes Den Bosch- ruimschoots aan speelminuten, niet zelden startte hij zelfs wedstrijden als basisspeler. Toch was zijn conclusie dat het tijd was voor een nieuwe omgeving, zowel hijzelf als de club zagen voor hem geen rol als dragende speler weggelegd en dus werd het tijd voor verandering, en welke club biedt er nu meer een nieuwe omgeving dan een club die zelf nieuw is? Dutch Windmills Basketball Dordrecht werd dus de club waar Pim de Vries de volgende stappen in zijn basketball carrière denkt te gaan maken.

Het interview begon met een digitale lijst met vragen(Q's), waarbij Pim uitblonk in het zeer consciëntieus antwoorden(A's). In het face2face interview dat volgde in de vorm van een dubbelgesprek waaraan ook teamgenoot Jito Kok bleek hij een prettige en bescheiden persoon, maar wel iemand die precies weet wat hij wil en weer wat daarvoor nodig is.

Pim de Vries kan je als coach gerust op het veld zetten; hij staat als teamspeler en verdediger zijn mannetje. Om de volgende stap in zijn basketball-loopbaan te kunnen zetten, moet hij zich vooral ontwikkelen als aanvaller en als schutter, en dat is precies wat hij zich voorgenomen heeft. Voorlopig heeft hij zijn waarde als verdediger voor Windmills al bewezen. (AD)




 
Topbasketball: spelers portret





Q: Naam
Pim de Vries

Q: Shirtnummer

7
Q: Lengte

1m94
Q: Gewicht

90kg
Q: Positie (PG,SG,G, etc.)

G/F
Q: In welk jaar ben je geboren?

1995
Q: Wie is je vader?

Wouter
Q: Wie is je moeder?

Jolanda
Q: Heb je broers? Hoe heten ze?

Ja: Bas(26)
Q: Heb je zussen? Hoe heten ze?

Nee
Q: Wie van je 
vader, moeder, broers, zussen basketbalt / basketbalde ook? En bij welke club of clubs?




Ik kom uit een echte basketbalfamilie waarin beide ouders een lange en fanatieke carrière hebben gehad.

Mijn broer Bas speelt momenteel bij de Black Eagles in Rosmalen. Mijn vader Wouter is hoofdcoach van de Heren-1 van OBC Oss. Mijn moeder Jolanda is een aantal jaren geleden gestopt met spelen om meer wedstrijden van haar beide zonen te kunnen zien.
Q: In welke stad/dorp ben je opgegroeid?


Oss
Q: Naar welke scholen ging en ga je?


Ik heb mijn VMBO- en HAVO-diploma's behaald op het Rodenborch College in Rosmalen.
Daarna heb ik de studie sportmarketing op de Johan Cruyff Academy in Tilburg gedaan. Met dat diploma op zak wil ik me volledig richten op het basketball.
Q: Op welke leeftijd begon je met basketball?


Op mijn 7e jaar.
Q: Bij welke clubs heb je gespeeld en speel je nu?



OBC Oss
Den Bosch (onder verschillende namen)
Dutch Windmills
Q: In welke teams heb je gespeeld en speel je nu?


Ik heb de volledige jeugdopleiding van Den Bosch doorlopen inclusief het topteam mannen.
Nederlandse Nationale Jeugd Teams U16, U18 (2x) en U20.
Q: Wie waren je coaches en wie is/zijn het nu?

Ik heb heel veel coaches meegemaakt, o.a:

Milko van Schaik
Sander van der Holst
Johan Rooijakkers
Daan de Heus
Paul van Asseldonk
Sam Jones
Matthew Otten

Momenteel: Geert Hammink/Stefan Philipsen/Ryan Hammink
Q: Van welke coach/coaches leerde je het meest, en waarom?





Het langst heb ik onder Sander van der Holst gespeeld. Die heeft aan de basis gestaan van mijn ontwikkeling. Hij wist altijd balans te vinden in persoonlijke ontwikkeling en teambelang.
Q: Wat heb je geleerd bij je club in het afgelopen jaar? Waarom is wat je geleerd hebt, belangrijk voor je?






Het vorige seizoen heb ik veel gespeeld bij New Heroes, ik startte zelfs regelmatig. Maar dit kwam vooral door blessures van anderen. Het mooie daarvan was dat ik ervaring opdeed op allerlei posities. Maar tegelijk voelde ik vaak een beetje 'opvulling'. Dat dat gevoel klopte bleek aan het einde van het seizoen; de coach zag het niet echt in me zitten en wilde me niet houden. Daarom wilde ik zelf eigenlijk ook weg; elders een belangrijkere rol spelen en fouten mogen maken. Ik wilde ook uit mijn comfort zone stappen, mezelf dwingen de volgende stap te maken. Daarom speel ik nu hier voor Windmills.
Q: In welke Nationale Jeugd Teams heb je gespeeld?

2011: NT U16
2012: NT U18
2013: NT U18
2015: NT U20
--- Hier --- kan je alles vinden over Pim de Vries in Fiba-verband; Jeugd en Mannen (AD).

Q: Wie waren je coaches in die Nationale Jeugd Teams?






2011: NT U16 (Martin Scheltes)
2012: NT U18 (Johan Rooijakkers)
2013: NT U18 (Johan Rooijakkers)
2015: NT U20 (Ferry Steenmetz)
Q: Wat was je meest memorabele wedstrijd/resultaat met een Oranje team, in positieve zin? En waarom?






In 2013 op het B-EK MU18 in Macedonië; we verloren met 17 punten tegen Duitsland, maar desondanks plaatsten we onszelf ten koste van Duitsland voor de laatste acht.
Q: Wat was je meest memorabele wedstrijd/resultaat met een Oranje team, in negatieve zin? En waarom?




 Wederom in 2013 op datzelfde U18-B-EK in Macedonië; We speelden in de Kwartfinale tegen het thuisland Macedonië voor plaatsing bij de laatste vier en kans op promotie naar de A-divisie. Helaas waren de officials meer onder de indruk van het thuispubliek dan dat wij dat waren en verloren wij in de slotminuten de controle over de wedstrijd.
--- Hier --- alles over dat toernooi op de Fiba-site (AD).

Q: Wat betekent spelen in Oranje voor jou, en waarom?





Een kans om jezelf een zomer lang te kunnen omringen met de beste Nederlandse spelers uit jouw lichting onder begeleiding van de beste coaches.
Q: Wat zie je als je sterkste punt / punten in het basketball, en waarom?





Verdedigende kwaliteiten; doordat ik snel op mijn voeten ben en van het fysieke spel houd.
Q: Op welke punten wil je jezelf verbeteren, en waarom?


Op mijn schot en het finishen van mijn drives. Als ik dat beter doe, word ik een effectievere speler in de aanval en ben ik meer waardevol voor het team.
Ik moet uren maken, we hopen dat we snel een (eigen) zaal krijgen, zodat we ook buiten de teamtrainingen (alleen) de zaal in kunnen. Nu ik ben afgestudeerd heb ik daar dus ook meer tijd voor.
Q: Wat wil je bereiken in het basketball, de komende 12 maanden? En hoe wil je dat bereiken?







Ik wil het vertrouwen in mezelf terugwinnen -dat ben ik bij coach Poropat in Den Bosch vorig seizoen een beetje kwijtgeraakt- en daarin vooral mijn aanvallende impulsen. Dat wil ik bereiken door het gewoon te doen, en dan accepteer ik het dat ik daarbij weleens (figuurlijk) op mijn bek zal gaan.
Q: Wat wil je bereiken in het basketball, over 3 tot 5 jaar? En hoe wil je dat bereiken?






Ik kijk liever niet te ver vooruit; ieder seizoen/jaar is anders.
Q: Wat wil je bereiken in het basketball, over 5 tot 10 jaar? En hoe wil je dat bereiken?
 
Over 10 jaar(of langer) wil ik kunnen terugkijken op een mooie, lange basketballcarriére.
Q: En wat wil je bereiken na je carrière als speler?

 Met mijn HBO-diploma sportmarketing op zak wil ik actief blijven in de topsportwereld. In welke functie of sport dan ook.
Q: Zie je jezelf dat ook al doen bij Windmills? Er is een hoop te doen in Dordrecht; van Grassroots tot Sponsoring en Branding...
Op dit moment nog niet, denk ik; nu wil ik alles op alles zetten om zo veel mogelijk progressie te maken op het veld. Maar later...wie weet?


Q: Waar ben je je ouders het meest dankbaar voor, in relatie tot basketball?




Hun bereidwilligheid om in mijn jeugdjaren alles opzij te zetten zodat ik kon trainen en spelen. Waaronder het meermaals per week op en neer rijden naar Almere voor trainingen van de Nationale Teams. Maar ook rekening houden met vakanties, eetpatronen of familie-uitjes omdat basketball altijd op de eerste plaats stond.
Q: Kan je vertellen wat je allemaal doet en laat voor het basketball?





Rekening houden met voeding, rust en timemanagement om iedere training (en wedstrijd) weer optimaal te kunnen presteren.
Q: Favoriete site / channel / vlog etc. op Internet:


Geen voorkeur
Q: Beste gewoonte:

Ik denk dat ik behulpzaam ben.
Q: Slechtste gewoonte:




Ik vind het lastig de controle uit handen geven; zo kan ik het best irritant vinden als de communicatie vaag is, of als er zaken veranderen. Ik wil weten waar ik aan toe ben.
Q: "Ik zou graag een dag willen ruilen met . . . omdat . . ."

-
Q: "Mijn ultieme droom is: . . ."

-
Q: Favoriete sporter (buiten het basketball):


Zlatan Ibrahimovic
Q: "Ik zou wel een avondje willen stappen met . . . omdat . . ."




In Dordrecht met mijn vrienden. Ik hoop dat ze vaak komen kijken en dan ga ik ze de stad laten zien.
Q: "Mijn levensmotto is: . . ."


-
Q: Hoe kijk je aan tegen de DBL, zoals die nu is?


Met de groei van het aantal teams en de Europese ambities van een aantal clubs wordt de competitie steeds aantrekkelijker.


Q: Wat zou er moeten gebeuren, om van de DBL een zeer aantrekkelijke en succesvolle League te maken?







Meer aandacht vanuit de media en ondersteuning vanuit de NOC*NSF waardoor de fanbase voor de sport toeneemt.
Q: Welke tips heb je voor clubs die in de DBL spelen (of daar naartoe willen), voor het DBL bestuur, en voor de NBB?






-
Q: Welke steden / clubs zouden ook in de DBL moeten gaan spelen, en waarom?





Op z'n minst zouden alle provincies vertegenwoordigd moeten zijn.
Q: Wat vind je van Dordt?
 Dordrecht is een hele leuke stad, we worden door iedereen vriendelijk ontvangen. Er is veel historie. En er zijn leuke cafés en restaurants.

**

Eerder verschenen Spelersportretten van de Dutch Windmills Dordrecht:

#2   Alec Wintering - 'Aanvoerder van Dutch Windmills gedwongen langdurig aan de kant' --- Hier ---

#5   Roel van Overbeek - 'van Overbeek ineens de startende PG voor Dutch Windmills'  ---  Hier ---


#7   Pim de Vries - 'Oer-Bosschenaar de Vries wil op Eigen Benen Staan bij Dutch Windmills' ---  Hier  ---

#9 Hidde Roessink - 'Eerste korte Kennismaking met Hidde Roessink(18jaar, F, 2m04)' --- Hier ---

#10 Bennett Koch - 'Eerstejaars Professional Bennett Koch 'vindt Dordrecht Awesome'  ---  Hier   ---

#13 Jito Kok - 'Globetrotter Jito Kok is een Steal voor de Dutch Windmills'   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten