vrijdag 25 september 2015

CITAAT / POLITIEK / PVDA - VVD / EVEN NADENKEN: PvdA blijkt maar niet te begrijpen dat het NIET gaat om Beloften die je doet voor Verkiezingen, maar...

...om wat je van die beloften waarmaakt NA die Verkiezingen...

Citaat vice-premier Asscher tijdens Willem Drees-lezing (24 september 2015):

"...Oude belofte
De sociaaldemocratie moet een oude belofte waarmaken en zorgen dat er voor iedereen plaats is aan de tafel van de middenklasse, zei Asscher. Die opdracht wordt volgens hem steeds groter. "Er zijn nu meer mensen die vanuit de middenklasse afzakken dan mensen die vanuit de lage inkomens doorgroeien naar de middenklasse. Dat bedreigt uiteindelijk de hele samenleving."

Asscher citeerde oud-PvdA-fractievoorzitter Thijs Wöltgens, die ooit schreef dat de stemming van de middenklasse de barometer is voor het humeur van de samenleving. "In de ontwikkelde economieën staat dat ideaal onder druk. Joe Sixpack, Otto Normalverbraucher en onze eigen Jan Modaal hebben het moeilijk", aldus Asscher. Dat komt volgens hem onder meer doordat de economische crisis van de afgelopen jaren de middenklasse 'heel hard heeft geraakt'..."


Cartoon van 'ejbron.wordpress.com'

De hele PvdA loopt nu te hoop en verdringt elkaar voor de camera's en microfoons, om nu al te laten weten hoe het in de volgende Verkiezingscampagne anders moet, welk verhaal er dan verteld moet worden. Maar het gaat ons burgers om wat er de vorige keer is gedaan met die vele stemmen die toen met het mooie verhaal van Samsom zijn binnengehaald; niet samenwerken met de lijstverbindings- en campagne-partners (SP en GL), maar een verbond met de 'grote vijand' van die Verkiezingscampagne (VVD), beroerd beleid dat honderdduizenden hun baan kostte, een economie die relatief slechter presteerde en presteert dan welke vergelijkbare economie dan ook, en harde klappen voor heel veel mensen die juist het meest kwetsbaar zijn - in de zorg, het onderwijs, de ouderen, en noem maar op waar nog meer -, afbraak van systemen die al lang bestonden en belangrijk zijn voor zowat iedereen en die hooguit wat bijstelling nodig hadden, geen visie en achterlopen op allerlei belangrijke gebieden zoals klimaat en milieu...

Hoe kunnen ze bij de PvdA denken dat weer nieuwe mooie verhalen hun huid weer kunnen redden, als zij zichzelf keer op keer als hoogst onbetrouwbaar laten kennen?

Beste Diederik, Lodewijk, Jeroen en Hans - en al die andere 'PvdA-kopstukken', jullie zijn niet geloofwaardig; het is te laat!

Cartoon van Joep Bertrams in de Groene Amsterdammer, nog veel meer van Joep op Groene.nl --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten