dinsdag 22 september 2015

ORANJE BASKETBALL / EUROBASKET 2015 / EVALUEREN / LEON KERSTEN: Een Afrondende '5-Vragen, 5 Liefhebbers-sessie' van Leon Kersten

Via Leon Kersten kreeg ik nogmaals de gelegenheid wat meningen te kunnen ophoesten over EuroBasket 2015 en Oranje Basketball zonder zelf een onderwerp te hoeven bedenken...zie hieronder de eerste vraag met vijf antwoorden, en de link naar het hele verhaal...



SPANJE, LITOUWEN EN @ORANJEBASKETBAL OP NAAR DE FINALE VAN #EUROBASKET2015

Nog één keer kom ik terug op het Europees Kampioenschap basketbal. Zo vlak voor de finale tussen twee toplanden met een uitgekiend beleid komt de vraag op: wat nu voor Nederland?
Vijf basketballiefhebbers (journalisten, kenners, een ex-international en de enige Nederlandse topcoach in een buitenlandse topcompetitie), vijf vragen, 25 antwoorden.
1. Vanuit Nederlands oogpunt, wat was voor jou de grootste verrassing?
Joris Zandbergen, basketbalverslaggever Leidsch Dagblad
Op zich dat we tegen de toplanden al aardig meekomen, al was dat sinds 2014 niet zo’n grote verrassing meer. Maar het gaat wel sneller dan gedacht. Het spel van Kloof was een positieve verrassing, net als dat van Nico de Jong, die ik vorige keer (dus ten onrechte) een beetje had afgeschreven. Mea culpa.
Peter van Paassen, ex-international met 64 caps
Dat we kansen hadden om te winnen tegen Kroatië en Griekenland.
Aart Dekker, basketbalkenner
Dat Nederland niet alleen tegen Georgië en Macedonië echte winstkansen had, maar ook in ALLE drie de wedstrijden erna. En dan vooral de manier waarop het best wel vaak – soms flinke – achterstanden goedmaakte; vol gas erop in de verdediging, en dan bij balwinst deze met snelle scores verzilveren. Juist tegen die veel sterker geachte landen meende ik bij die tegenstanders af en toe gewoon angst voor Nederland te zien. Ik had wel verwacht dat er ergens nog een kans op winst zou komen, maar niet drie keer achter elkaar, en zeker niet op deze manier.
Johan Roijakkers, hoofdcoach BG Göttingen in Duitse Bundesliga
Charlon Kloof heeft een beresterk toernooi gespeeld. Hij heeft bevestigd dat hij de Nederlandse ploeg kan dragen.
Leon Kersten, basketbalverslaggever NOS Langs de Lijn
De vreugde en de focus in de spelersgroep en de begeleiding daar omheen. Natuurlijk was de winst op Georgië knap na een achterstand in de slotfase. Juist na de nederlaag tegen Macedonië bleek dat heel Oranje een tandje bijschakelde, niet alleen op het veld maar ook in het hoofd. Dat dan de tegenstanders telkens een graad moeilijker werden was een probleem dat op zich goed gehandeld werd, de kop had ook kunnen gaan hangen. Dat mentale stapje bevalt me wel.
2. En wat was de grootste tegenvaller?
Joris Zandbergen, basketbalverslaggever...
De volle 25 antwoorden lees je bij Leon Kersten   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten