zaterdag 5 september 2015

INTERNATIONAAL BASKETBALL / VROUWEN / BELGIE; Ann Wauters - een van de Beste Basketballsters Ooit, zeker in Europa, - Definitief Terug in Belgie

Normaal gesproken besteed ik niet zoveel tijd aan Vrouwen Baketball - niet omdat ik niet zou willen, maar omdat het me simpelweg aan tijd ontbreekt - maar op een afstandje volg ik het wel zo goed en kwaad als dat kan. En dat onze Zuiderburen een unieke speelster hebben, en dat deze daar de status van Superster heeft - Ann Wauters natuurlijk - dat was me allang bekend. Nu komt die Grote Sportvrouw terug naar eigen land, en dus is dat groot nieuws..!

Overigens gaat het artikel minstens zoveel over Marc Coucke - de sponsor die het mogelijk maakt - die ken ik dan weer niet, maar dat zal wel komen omdat hij - weer volgens het artikel - nu pas ook in het Basketball stapt...

Het originele artikel van 'de Morgen' --- Hier
---



Video

Marc Coucke maakt nu ook zijn intrede in het basketbal...

4 Coucke en Ann Wauters ©twitter Marc Coucke
Vijfvoudig Europees Basketbalspeelster van het Jaar Ann Wauters keert na 17 jaar terug naar België. De 34-jarige Wauters tekende voor één seizoen bij Belgisch kampioen Castors Braine. Dat werd bekendgemaakt in Eigenbrakel, waar Marc Coucke alvast letterlijk niet de grote man was. Als hoofdsponsor van Castors maakt hij wel zijn intrede in het basketbal.
In het gemeentehuis van Eigenbrakel zullen ze zelden zoveel pers gezien hebben als vanavond. De persvoorstelling van Ann Wauters als nieuwe speelster van Castors Braine - de club die vorig jaar de finale van de Eurocup speelde - bracht een tiental cameramensen en evenveel fotografen op de been. "Dit is heel mooi. De eerste reactie die we hadden was: 'We halen een echte wereldtopper terug naar België'", aldus Coucke. "En zoveel Belgische wereldtoppers zijn er natuurlijk niet hé. We hopen op deze manier de hele sportgemeenschap te mobiliseren, en dat is belangrijker dan een liedje zingen."

De voorzitter van KV Oostende en sterke man van wielerploeg Etixx-Quick Step hoopt de vrouwensport vooruit te helpen. "Er zijn geen middelen, daardoor zijn er geen resultaten en komen er nog steeds geen middelen binnen. Ik wil die vicieuze cirkel doorbreken. Dat kan met Ann Wauters en Castors", zei Coucke, die meer investeringen in Wallonië niet uitsluit.

Intussen blijft Castors Braine investeren in zijn infrastructuur. "We willen een nieuwe zaal bouwen. We moeten eerst nog bespreken hoe we dat op een efficiënte manier gaan organiseren. We zijn op zoek naar private investeerders, zodat we binnen vier tot vijf jaar een zaal gebouwd hebben", verklaarde voorzitter Platieau. "Met Etixx hebben we een overeenkomst voor één jaar, maar over de komende jaren hebben we het al gehad. We bekijken het op basis van de resultaten."

"Mijn carrière afsluiten in België"

©BELGA
©PHOTO NEWS
"Dit is een mooie dag voor mij. Na 17 jaar keer ik terug naar België", zei Wauters op de persconferentie in het gemeentehuis van Eigenbrakel. "Ik wil mijn carrière afsluiten waar het allemaal begon. Verder wil ik mijn ervaring delen met de jongere speelsters."

Wauters zou voor Canberra Capitals gaan spelen, maar omwille van familiale redenen wilde ze niet naar Australië afzakken. De beste Belgische basketbalspeelster ooit was vorig seizoen aan de slag bij het Franse Villeneuve d'Ascq. Daarmee veroverde ze in maart nog de Eurocup, nadat in de finale Castors Braine werd verslagen. "Ik heb zelden in zo'n goede sfeer gespeeld. Dat was geweldig", stelde Wauters. "We willen die ambiance opnieuw creëren."

Het komende seizoen treedt Castors Braine aan in de Euroleague, de hoogste Europese divisie. "Dat heeft zeker een invloed gehad op mijn beslissing. Het niveau is zeer hoog, maar in de sport kan iedereen van iedereen winnen. We hebben ambitie, maar zijn wel realistisch. Als we in de groepsfase vijfde of zesde worden, zijn we rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales van de Eurocup. En daar ligt alles open."

Tijdens haar lange carrière heeft de intussen 34-jarige Wauters een indrukwekkend palmares opgebouwd. Een Belgische titel staat daar evenwel niet op. "Ik zou die graag behalen, maar we mogen de andere ploegen niet onderschatten", aldus Wauters, die een terugkeer naar de Belgische nationale ploeg wel uitsluit. "Die deur is gesloten. We hebben veel Belgische talenten, dat zagen we onlangs nog (U19-ploeg bereikte kwartfinale op WK). De puzzelstukjes moeten nu gewoon in elkaar vallen, maar dat zal zonder mij zijn. Zelfs als België ooit de Olympische Spelen haalt."
©PHOTO NEWS
Zeventien jaar geleden begon Wauters haar Europese carrière in Frankrijk bij Valenciennes-Orchies, nadat ze van 1995 tot 1998 de kleuren van Aalst had verdedigd. Met Valenciennes-Orchies boekte ze haar eerste van vier eindzeges in de Euroleague. Daarna speelde Wauters voor achtereenvolgens Samara, CSKA Moskou en Ekaterinburg (allemaal in Rusland), het Spaanse Valencia, het Turkse Galatasaray en opnieuw Ekaterinburg. Ondertussen was ze ook actief in de WNBA en in Zuid-Korea. De Waaslandse werd in haar carrière vijf keer verkozen tot Europees Speelster van het Jaar.

En er was dus ook Marc Coucke die met het sportvoedingsmerk Etixx de nieuwe hoofdsponsor wordt van Castors Braine, dat vanaf volgend jaar als Etixx Mithra Castors Braine door het leven gaat. Etixx investeert na de de wielerploeg Topsport Vlaanderen-Etixx dus in een tweede vrouwenteam. "Fier één van onze grootste sporters eindelijk naar België te brengen. Mithra-Etixx-Castors Braine", tweette Marc Coucke.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten